> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הראיות המצטברות מורות שאימוץ תזונה ים-תיכונית, או דומה לה, יכולה לעזור ולהאט את איבוד הזיכרון עם הגיל. המאפיין העיקרי של התזונה הזאת הוא אכילת פירות, ירקות ודגנים מלאים, על קליפתם (בניגוד לדגנים מעובדים ביתר ומנוקים מכל סיב), וצריכה מתונה של דגים, עוף ויין אדום. אבל אכילה בררנית של מרכיב יחיד, כמו זרעי דלעת או אוכמניות, לא תעשה את ה"עבודה".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אלרגיות למזון הן תופעה אמיתית שעלולה להיות קטלנית, אך גם אבחון שגוי באלרגיה עלול לגרום למטופל לבעיות קשות. ראשית, האבחון השגוי אינו פותר את הבעיות האמיתיות שלו. שנית, המחיר על אבחון שגוי של אלרגיות גבוה: רוּצ'י ס' גופטה, רופא ילדים מומחה לאלרגיות העריך, את העלות השנתית של אלרגיות למזון בארה"ב, ומצא שהיא מגיעה לכ-25 מיליארד דולר, או 4,184 דולר לילד.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר יוצא דופן שנערך במכון ויצמן מספק הסבר חדש לשאלה מדוע הרפואה המודרנית מתקשה להתמודד עם מחלת הסוכרת וזו נפוצה כל כך בעולם המערבי. המחקר מראה כי ישנם הבדלים משמעותיים בין תגובות של אנשים שונים לסוגי מזון מסוימים, שאמורים לכאורה לייצר תגובה דומה. מדענים ממכון ויצמן הצליחו לערער את התפיסה המקובלת על קשר הכרחי בין מזונות מסוימים לסוכרת ..
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הפסיכולוגית הקלינית ד"ר סוזן אלברס מגלה לנו בספר זה, כי המפתח להרזיה ולהפחתת משקל לתמיד אינו פעילות גופנית, גם לא ספירת קלוריות ואפילו לא כוח הרצון. מחקרים חדשים מגלים כי דווקא האינטליגנציה הרגשית היא האחראית לכך. האינטליגנציה הרגשית כוללת את ההיבטים הלא-קוגניטיביים של האינטליגנציה, כמו אופטימיות, שליטה בדחפים, אמפתיה ויכולת לנהל מתחים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
במשך שנים רבות אמרו לנו להקפיד על צריכת מזון דל שומן על מנת להגן על עצמנו ממחלות לב וכלי דם. אולם דו"ח חדש טוען כי קווים מנחים אלה, הממליצים על צריכת עד 30% שומן מכלל הקלוריות שאנו אוכלים ועד 10% שומן רווי - אינם מגובים בדי מחקרים, כפי שהוצג תחילה. למעשה, כותבי הדו"ח החדש טוענים כי ההמלצה הזו כה לא מדויקת ש"אינה הייתה צריכה להתפרסם כלל".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מסתבר שגם התשוקה למזונות מסוימים ומצב הרוח שלנו מושפעים ממה שקורה לנו בבטן. מיליארדי חיידקי מעי בעלי אינטרסים מנוגדים גורמים לנו לצרוך מזונות החיוניים להישרדותם, אבל לא בהכרח טובים לנו. חשבתם שאתם ורק אתם מחליטים מה לאכול ומתי? שרק אתם אחראים על משקל גופכם ועל מצב הרוח? ובכן – כדאי שתחשבו שוב. מחקרים חדשים מצאו שלחיידקים הנמצאים בדופן המעי השפעה משמעותית על התיאבון,
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
סוכר גורם לילדים להיפראקטיביות? יין אדום באמת עוזר במניעת מחלות לב? והאם כדאי להמנע מאכילת ביצים? - ספר חדש עושה סדר בהנחות היסוד שיש לכולנו בנושאי רפואה. אין משהו שמשתנה מהר יותר בימינו ממדע ועצות רפואיות. מסיבה זו קשה לדעת איזה מידע הוא נכון ואיזה הוא שגוי. ב-2010 פורסם בארצות הברית הספר "הבריאות שלכם: מה עובד ומה לא (Your Health: What Works, What Doesn't),
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|