> אנשים , מזון ותזונה
|
.jpg) |
מחקר שהתפרסם בכתב העת הרפואי The Lancet Public Health מצא שאחד המרכיבים החשובים של המזון שאנו אוכלים – הפחמימות – קשור קשר הדוק לתוחלת החיים שלנו. ככלל, מי שאוכלים כמות טובה של פחמימות חיים יותר.המחקר החל כבר בשנות ה-80, כש-15 אלף משתתפים מילאו שאלונים על הרגלי התזונה שלהם וציינו פרטים נוספים שעשויים להשפיע על בריאותם לאורך זמן, כמו מין, גיל, מוצא, השכלה, הרגלי עישון ופעילות גופנית. הרגלי התזונה שלהם נבדקו שוב ושוב
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
דיאטת ה-16:8 היא אחת הדיאטות הפופולריות בעולם. היא עובדת באופן הבא: במשך 8 שעות אוכלים מה שרוצים וב-16 השעות הנותרות צמים. הדיאטה הזו סחפה אחריה רבים ברחבי העולם וגם שורת סלבריטאים – מג'ניפר אניסטון ועד משפחת קרדשיאן – כולם התנסו בשיטה. אבל מחקר חדש שהתפרסם בארה"ב מטיל ספק ביעילות התזונה הזו ואף חושף כי היא עשויה לסכן את מי שחי על פיה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מה אומרים המחקרים המדעיים על היתרונות הבריאותיים והסיכונים הפוטנציאליים של הדיאטה הפופולרית..בשנים האחרונות, הדיאטה הפלאוליתית (שנקראת בקיצור פליאו), כבשה את עולם התזונה והבריאות בסערה. אולם חוקרים ואנשי מקצוע בתחום הבריאות טוענים שזו לא בהכרח הדיאטה הטובה ביותר לבריאות, ויש הסבורים שהיא עלולה להזיק. אתר האינטרנט Medical News Today פרסם לאחרונה מאמר על המדע שמאחורי הדיאטה הפופולרית.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מקובל לחשוב שלשוקולד יש השפעה חיובית על יכולת החשיבה, ושהוא מעלה את רמת הריכוז ומשפר את הזיכרון. מחקרים שונים שנערכו בשנים האחרונות ניסו לבדוק האם יש אמת מדעית באגדה המתוקה.ממחקרי האוכלוסיות נראה שצריכת שוקולד לאורך זמן מיטיבה את התפקוד השכלי, והמחקרים המבוקרים רומזים שהפלבנול קשור לכך. פלבנולים שנמצאים בקקאו תורמים לחשיבה. מינון בינוני ומעלה אכן שיפר את התפקוד המוחי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
רבים הרוצים לרזות מכירים את התחושה של ההתמכרות לפחמימות וכמה קשה להימנע מהן. עכשו גילו כי למזון עתיר פחמימות יש טעם ייחודי שאותו כפי הנראה יכנו - טעם עמילני. הלשון שלנו מכירה את הטעמים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר ולפני מספר שנים הוסיפו גם את הטעם החמישי Umami הקשור במונוסודיום-גלוטמט. עכשו מציעים חוקרי אוניברסיטת אורגון להוסיף להגדרות עוד טעם, השישי, שיצביע על ההכרה במרכיב מרכזי בבחירת טעמים...
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
בעיות של יתר לחץ דם והשמנת יתר בסין נעשות שכיחות יותר ויותר ומקבלות ממדי מגפה של מחלות לב וכלי דם. כך עולה ממחקר של חוקרים מאוניברסיטת הרווארד שפורסם ביום שני השבוע. המחקר צופה שמצב זה יחמיר ב-20 השנים הקרובות, ומייחס את הממצאים לצמיחה הכלכלית המהירה שנרשמה בסין ב-30 השנים האחרונות, שבעטיה חלה עלייה חדה בשיעור של מחלות קארדיו־ואסקולריות כהתקפי לב ושבץ.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מגלה את הרגלי התזונה של האדם הקדמון. המחקר של חוקרי מכון וייצמן ורשות העתיקות, בדק זרעי קטניות שנחשפו בשנים האחרונות בחפירות ארכיאולוגיות בגליל. הזרעים שנמצאו באתרים הפרהיסטוריים, מעידים כי תזונת בני האדם שחיו באזור לפני 10,000 שנה, הורכבה בעיקר מפול, וכן מעדשים, מסוגי אפונים שונים ומחומוס, שצמחו בגידול חקלאי מאורגן ונשמרו בבורות אחסון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|