לא, לא הכול גנטיקה: מחקר חדש מצא מה באמת גורם לאנשים להזדקן לאט
מחקר חדש ניסה לבחון האם יש קשר בין התזונה שלנו להזדקנות מהירה. איך עושים את זה ומשאירים את הגנטיקה בחוץ? לוקחים זוגות תאומים, נותנים לאחד מהם לאכול בריא ומאוזן ואילו לשני מזון מעובד ושתיה מתוקה, ומסתכלים על התוצאות. ספוילר: שימו לב מה אתם מכניסים לפה שלכם
המחקר בחן זוגות תאומים בגילים 18 עד 35, כאשר אחד מהם צרך מזון מעובד ושתיה מתוקה, ואילו השני שמר על תפריט מאוזן ובריא. על ידי השוואה בין התאומים, החוקרים יכלו להפריד בין השפעות התזונה לבין הגנטיקה על תהליך ההזדקנות.
החוקרים מצאו כי הצעירים שאכלו תפריט עשיר במזון מעובד, בשר אדום ומשקאות ממותקים, ודל בפירות וירקות, הציגו סימנים של הזדקנות ביולוגית מואצת ופרמטרים שהעידו על הזקנות התאים. בנוסף, תוצאות הבדיקות הצביעו על רמות גבוהות של דלקת כרונית שתורמת למחלות הקשורות לגיל, ונמדדה בריאות מטבולית פחות טובה שבאה לידי ביטוי ברמות גבוהות של סוכר בדם, כולסטרול ומדדים מטבולים נוספים – כל אלו מעידים על האצת ההזדקנות הביולוגית.
לעומת זאת, המשתתפים ששמרו על תפריט תזונה מאוזן ועשיר במזון מהצומח, חלבונים רזים ודגנים מלאים הציגו סמנים ביולוגיים בריאים יותר של הזדקנות. הפרמטרים שמעידים על הזדקנות התאים היו נמוכים יותר, רמות הדלקת היו נמוכות יותר, ובריאותם המטבולית הייתה טובה יותר, דבר המעיד על כך שדפוסי תזונה אלו עשויים להאט את תהליך ההזדקנות.
לכתבה המלאה
https://www.ynet.co.il/wellness/article/h1bxfsrfjx