למען הבריאות שלנו: המאכלים שגורמים לדמנציה וכדאי להפחית בהם
מחקר ענק מהרווארד מזהיר: המאכלים שמעלים את הסיכויים לדמנציה ב-14%. החוקרים מצאו פתרון פשוט שיכול להציל את המוח שלכם
מחקר מקיף חדש שנערך באוניברסיטת הרווארד מצביע על כך שהחלפת מזונות מעובדים כמו נקניקיות בחלופות צמחיות עשויה להפחית את הסיכון לדמנציה בכ-23 אחוזים. המחקר, שהוצג בכנס הבינלאומי של האגודה לאלצהיימר בארה"ב, עקב אחר יותר מ-130,000 משתתפים לאורך תקופה של עד 43 שנים.
מחקר מקיף חדש שנערך באוניברסיטת הרווארד מצביע על כך שהחלפת מזונות מעובדים כמו נקניקיות בחלופות צמחיות עשויה להפחית את הסיכון לדמנציה בכ-23 אחוזים. המחקר, שהוצג בכנס הבינלאומי של האגודה לאלצהיימר בארה"ב, עקב אחר יותר מ-130,000 משתתפים לאורך תקופה של עד 43 שנים.
המחקר התבסס על מעקב מדוקדק אחר הרגלי התזונה של אחיות ואנשי מקצוע בתחום הבריאות בארה"ב, שמילאו שאלונים מפורטים על צריכת מזונות שונים כל שנתיים עד ארבע שנים. השאלונים כללו שאלות על תדירות צריכת בשר אדום מעובד כמו נקניקיות, סלמי ובשרים מעובדים אחרים לסנדוויצ'ים, וכן גם על צריכת אגוזים וקטניות, כולל חמאת בוטנים, בוטנים, אגוזי מלך, אגוזים אחרים, שעועית ירוקה, שעועית, אפונה, חלב סויה וטופו.
לכתבה בעיתון " מעריב"