אליס רוסתורן, ניו יורק טיימס
התפתחות המכשירים המשמשים את האדם לבישול ולאכילה עומדת במוקד ספר חדש, "Kitchen Consider the Fork: A History of Invention in the" ("קחו לדוגמה את המזלג: ההיסטוריה של ההמצאה במטבח"). כתבה אותו בי וילסון הבריטית, בעלת טור והיסטוריונית בתחום הגסטרונומיה.
הסיפור מתחיל בספלים וקערות פרהיסטוריים שיוצרו מכל חומר שהיה זמין ומתאים למטרה. כמה תרבויות המשיכו במנהג הזה: האינדיאנים באמריקה בישלו בצדפות, שבטים מסוימים באמזונס העדיפו שריון צב, ובאזורים אחרים בעולם השתמשו למטרה זו בדלועים, בקיבות של בעלי חיים ובגבעולי במבוק. כפי שמציינת וילסון, עדיין אפשר לראות שרידים לכלי האוכל המאולתרים האלה בשיטת ההכנה clambake (בישול בצדפות) הנהוגה בפיקניקים על חוף הים בניו אינגלנד (שבה מבשלים מאכלי ים, ירקות ובשר על שכבות של אצות ואבנים חמות מעל אש בתוך בור באדמה). כך גם במסורת הסקוטית של בישול "האגיס" ¬ לבבות וכבדים של כבשים בתוך קיבות הכבשים.
קישור למאמר המתורגם בעיתון "הארץ"
גלגוליו של סיר: מקערות פרהיסטורית עד בישול מולקולרי