> אנשים , מזון ותזונה
|
|
האם האדם הקדמון ידע לאכול בריא יותר מאיתנו? דיאטה ישנה-חדשה מציעה לחזור לאוכל לא מעובד, כדי להצליח לרזות וגם למנוע סוכרת. איך זה עובד, מה היתרונות והחסרונות - בכתבה ראשונה בסדרה שסוקרת את הדיאטות הכי טרנדיות בחו"ל. בין הדיאטות החדשות והטרנדיות בארצות הברית נמצאת גם שיטת הרזיה בשם The Paleo Diet, שלפיה עדיף לנו לחזור לתזונה הדומה לזה של אבותינו הציידים בתקופת האבן הקדומה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
כמה צריך לאכול כדי להישאר צלולים? המחקר גילה כי צריכת קלוריות גבוהה מדי, בין 2100 ל-6000 קלוריות, יכולה להכפיל את הסיכון להפרעות קוגניטיביות בלתי הפיכות, כמו אובדן זיכרון, בעיקר אצל אנשים בגילאי 70 ומעלה. המחקר בדק 1233 אנשים בין הגילאים 70 ל-89, שמילאו שאלונים לגבי צריכת הקלוריות שלהם ורמת היכולות הקוגניטיבית שלהם. ל-163 מתוכם הייתה הפרעה קוגניטיבית כלשהי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
הפחתה של צריכת הקלוריות יכולה לעזור למוח שלכם. צום בפרקי זמן סדירים עשוי לסייע להגן על המוח מפני מחלות ניווניות, כך אומרים חוקרים מהמכון הלאומי לחקר הזקנה (NIA) בבולטימור שבארה"ב. לדברי החוקרים, הם מצאו ראיות לכך שהימנעות מאכילה במשך יום או יומיים בכל שבוע עשויה להגן על המוח מפני חלק מההשפעות הקשות של מחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון ובעיות בריאות אחרות.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
במחקר ראשוני נמצאו דפוסים של מרכיבי תזונה בדם הקשורים לתפקוד קוגניטיבי טוב יותר ולמדדים גבוהים יותר בבדיקת MRI, או לתפקוד קוגניטיבי ירוד ולמדדי MRI ירודים. במחקר זה בחנו החוקרים את רמתם של מרכיבי תזונה שונים ורבים בדמם של המשתתפים (ויטמינים שונים, חומצות שומן וכדומה). החוקרים מסכמים כי המחקר הביא לזיהוי שלושה דפוסים של רמות מרכיבי תזונה הקשורים בתפקוד הקוגניטיבי ובמדדי הזדקנות המוח.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מגנזיום מהווה מרכיב חיוני לכ-300 תגובות ביוכימיות שונות בגוף. הוא חיוני לתפקוד השרירים והעצבים, בדיקות דם לא באמת משקפות את תקינות רמת המגנזיום בגוף... קיימת בדיקה מיוחדת להערכת רמות מגנזיום בגוף, אבל לצערנו זו אינה בדיקה שזמינה לציבור. עובדה מעניינת היא שלסידן ולמגנזיום תפקודים משלימים אך הפוכים: סידן שותף לכיווץ השריר ומגנזיום להרפיה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
דאיטת האכילה, המכונה "צום סוכר" או "ניקוי סוכר", מתבססת על הרעיון הכללי שלפיו מניעת סוכר, גם בלי הגבלות נוספות, גם לתקופה של חודש בלבד, מחוללת נפלאות. בניגוד לשיטות אחרות, היא אינה מחייבת מכונים וגם לא יועצים יקרנים. עיקר פרסומה בא ממי שמנסים אותה ורואים כי טוב וממליצים עליה לאחרים. מאמר מעניין של רחל טלשיר שפורסם לאחרונה בעיתון "הארץ"
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר חדש מצא קשר בין מהירות האכילה למסת הגוף וקבע כי אכילה איטית יותר תסייע להרזייה.רוצים לרדת במשקל? המשיכו לאכול, אבל לאט. חוקרים ניו זילנדים גילו לאחרונה כי אכילה איטית מסייעת לירידה במשקל, כנראה משום שכשאוכלים לאט, צורכים דווקא פחות מזון. לדעת החוקרים, ייתכן כי האטה במהירות האכילה תסייע במניעת עלייה במשקל.במחקר השתתפו כ-1,600 נשים בגילאי 40-50.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|