> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מקובל לחשוב שלשוקולד יש השפעה חיובית על יכולת החשיבה, ושהוא מעלה את רמת הריכוז ומשפר את הזיכרון. מחקרים שונים שנערכו בשנים האחרונות ניסו לבדוק האם יש אמת מדעית באגדה המתוקה.ממחקרי האוכלוסיות נראה שצריכת שוקולד לאורך זמן מיטיבה את התפקוד השכלי, והמחקרים המבוקרים רומזים שהפלבנול קשור לכך. פלבנולים שנמצאים בקקאו תורמים לחשיבה. מינון בינוני ומעלה אכן שיפר את התפקוד המוחי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
.JPG) |
רבים הרוצים לרזות מכירים את התחושה של ההתמכרות לפחמימות וכמה קשה להימנע מהן. עכשו גילו כי למזון עתיר פחמימות יש טעם ייחודי שאותו כפי הנראה יכנו - טעם עמילני. הלשון שלנו מכירה את הטעמים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר ולפני מספר שנים הוסיפו גם את הטעם החמישי Umami הקשור במונוסודיום-גלוטמט. עכשו מציעים חוקרי אוניברסיטת אורגון להוסיף להגדרות עוד טעם, השישי, שיצביע על ההכרה במרכיב מרכזי בבחירת טעמים...
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
בעיות של יתר לחץ דם והשמנת יתר בסין נעשות שכיחות יותר ויותר ומקבלות ממדי מגפה של מחלות לב וכלי דם. כך עולה ממחקר של חוקרים מאוניברסיטת הרווארד שפורסם ביום שני השבוע. המחקר צופה שמצב זה יחמיר ב-20 השנים הקרובות, ומייחס את הממצאים לצמיחה הכלכלית המהירה שנרשמה בסין ב-30 השנים האחרונות, שבעטיה חלה עלייה חדה בשיעור של מחלות קארדיו־ואסקולריות כהתקפי לב ושבץ.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר חדש מגלה את הרגלי התזונה של האדם הקדמון. המחקר של חוקרי מכון וייצמן ורשות העתיקות, בדק זרעי קטניות שנחשפו בשנים האחרונות בחפירות ארכיאולוגיות בגליל. הזרעים שנמצאו באתרים הפרהיסטוריים, מעידים כי תזונת בני האדם שחיו באזור לפני 10,000 שנה, הורכבה בעיקר מפול, וכן מעדשים, מסוגי אפונים שונים ומחומוס, שצמחו בגידול חקלאי מאורגן ונשמרו בבורות אחסון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
הראיות המצטברות מורות שאימוץ תזונה ים-תיכונית, או דומה לה, יכולה לעזור ולהאט את איבוד הזיכרון עם הגיל. המאפיין העיקרי של התזונה הזאת הוא אכילת פירות, ירקות ודגנים מלאים, על קליפתם (בניגוד לדגנים מעובדים ביתר ומנוקים מכל סיב), וצריכה מתונה של דגים, עוף ויין אדום. אבל אכילה בררנית של מרכיב יחיד, כמו זרעי דלעת או אוכמניות, לא תעשה את ה"עבודה".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
אלרגיות למזון הן תופעה אמיתית שעלולה להיות קטלנית, אך גם אבחון שגוי באלרגיה עלול לגרום למטופל לבעיות קשות. ראשית, האבחון השגוי אינו פותר את הבעיות האמיתיות שלו. שנית, המחיר על אבחון שגוי של אלרגיות גבוה: רוּצ'י ס' גופטה, רופא ילדים מומחה לאלרגיות העריך, את העלות השנתית של אלרגיות למזון בארה"ב, ומצא שהיא מגיעה לכ-25 מיליארד דולר, או 4,184 דולר לילד.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
 |
מחקר יוצא דופן שנערך במכון ויצמן מספק הסבר חדש לשאלה מדוע הרפואה המודרנית מתקשה להתמודד עם מחלת הסוכרת וזו נפוצה כל כך בעולם המערבי. המחקר מראה כי ישנם הבדלים משמעותיים בין תגובות של אנשים שונים לסוגי מזון מסוימים, שאמורים לכאורה לייצר תגובה דומה. מדענים ממכון ויצמן הצליחו לערער את התפיסה המקובלת על קשר הכרחי בין מזונות מסוימים לסוכרת ..
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
 |
 |
במבט לאחור |
|
 |
|