>  אנשים , מזון ותזונה
חוש טעם רבים הרוצים לרזות מכירים את התחושה של ההתמכרות לפחמימות וכמה קשה להימנע מהן. עכשו גילו כי למזון עתיר פחמימות יש טעם ייחודי שאותו כפי הנראה יכנו - טעם עמילני. הלשון שלנו מכירה את הטעמים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר ולפני מספר שנים הוסיפו גם את הטעם החמישי Umami הקשור במונוסודיום-גלוטמט. עכשו מציעים חוקרי אוניברסיטת אורגון להוסיף להגדרות עוד טעם, השישי, שיצביע על ההכרה במרכיב מרכזי בבחירת טעמים...     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
סין בעיות בריאות בעיות של יתר לחץ דם והשמנת יתר בסין נעשות שכיחות יותר ויותר ומקבלות ממדי מגפה של מחלות לב וכלי דם. כך עולה ממחקר של חוקרים מאוניברסיטת הרווארד שפורסם ביום שני השבוע. המחקר צופה שמצב זה יחמיר ב-20 השנים הקרובות, ומייחס את הממצאים לצמיחה הכלכלית המהירה שנרשמה בסין ב-30 השנים האחרונות, שבעטיה חלה עלייה חדה בשיעור של מחלות קארדיו־ואסקולריות כהתקפי לב ושבץ.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
האדם הקדמון , קטניות מחקר חדש מגלה את הרגלי התזונה של האדם הקדמון. המחקר של חוקרי מכון וייצמן ורשות העתיקות, בדק זרעי קטניות שנחשפו בשנים האחרונות בחפירות ארכיאולוגיות בגליל. הזרעים שנמצאו באתרים הפרהיסטוריים, מעידים כי תזונת בני האדם שחיו באזור לפני 10,000 שנה, הורכבה בעיקר מפול, וכן מעדשים, מסוגי אפונים שונים ומחומוס, שצמחו בגידול חקלאי מאורגן ונשמרו בבורות אחסון.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
מזון למוח
תאריך: 03.01.2016
תזונה ים תיכונית הראיות המצטברות מורות שאימוץ תזונה ים-תיכונית, או דומה לה, יכולה לעזור ולהאט את איבוד הזיכרון עם הגיל. המאפיין העיקרי של התזונה הזאת הוא אכילת פירות, ירקות ודגנים מלאים, על קליפתם (בניגוד לדגנים מעובדים ביתר ומנוקים מכל סיב), וצריכה מתונה של דגים, עוף ויין אדום. אבל אכילה בררנית של מרכיב יחיד, כמו זרעי דלעת או אוכמניות, לא תעשה את ה"עבודה".     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
תגובת יתר
תאריך: 03.01.2016
אלרגיות למזון אלרגיות למזון הן תופעה אמיתית שעלולה להיות קטלנית, אך גם אבחון שגוי באלרגיה עלול לגרום למטופל לבעיות קשות. ראשית, האבחון השגוי אינו פותר את הבעיות האמיתיות שלו. שנית, המחיר על אבחון שגוי של אלרגיות גבוה: רוּצ'י ס' גופטה, רופא ילדים מומחה לאלרגיות העריך, את העלות השנתית של אלרגיות למזון בארה"ב, ומצא שהיא מגיעה לכ-25 מיליארד דולר, או 4,184 דולר לילד.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
מחקר ישראלי מחקר יוצא דופן שנערך במכון ויצמן מספק הסבר חדש לשאלה מדוע הרפואה המודרנית מתקשה להתמודד עם מחלת הסוכרת וזו נפוצה כל כך בעולם המערבי. המחקר מראה כי ישנם הבדלים משמעותיים בין תגובות של אנשים שונים לסוגי מזון מסוימים, שאמורים לכאורה לייצר תגובה דומה. מדענים ממכון ויצמן הצליחו לערער את התפיסה המקובלת על קשר הכרחי בין מזונות מסוימים לסוכרת ..     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
אכילה אינטלגנציה רגשית הפסיכולוגית הקלינית ד"ר סוזן אלברס מגלה לנו בספר זה, כי המפתח להרזיה ולהפחתת משקל לתמיד אינו פעילות גופנית, גם לא ספירת קלוריות ואפילו לא כוח הרצון. מחקרים חדשים מגלים כי דווקא האינטליגנציה הרגשית היא האחראית לכך. האינטליגנציה הרגשית כוללת את ההיבטים הלא-קוגניטיביים של האינטליגנציה, כמו אופטימיות, שליטה בדחפים, אמפתיה ויכולת לנהל מתחים.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק