>  אנשים , מזון ותזונה
ללעוס מזון ביסודיות ולאט לפי דעתה של רחל טלשיר הכי קשה להקפיד ללעוס לאט וביסודיות. זה נשמע, לפחות בפעם הראשונה, מגוחך. מה זה להקפיד ללעוס לאט וביסודיות לעומת הפרידה ממנעמי החיים? רבים וטובים גורסים כי עצם הלעיסה האטית והיסודית עשויה לרפא מחלות מעיים וכיב קיבה. לעיסה נכונה לא רק משפרת את העיכול אלא גם מגבירה את זרימת הדם ומחזקת את שרירי הלסת. כאשר לועסים לאט וביסודיות מושגת תחושה שובע.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הקורס של ד"ר דינה ראלט ד"ר דינה ראלט , אשר הידע המעמיק שלה על תהליכים פיסיולוגיים ומנטליים הפך אותה בשנים האחרונות לאחת המומחיות לבריאות הוליסטית בישראל, פיתחה לאחרונה את הקורס (חינם!!) "הסירו דאגה מגופכם קורס לימוד (7 שעורים) למהלכי בריאותנו לאפשר לנו לתכנת את דרכינו להרזיה, דהיינו ללמוד לחיות עכשו". ד"ר דינה ראלט גיבשה כאן בקורס תובנות רבות על תזונה והשמנה והתמודדות נכונה.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
תוספי מזון הטרנד של לקיחת תוספים בלתי מבוקרת בעייתי בבסיסו.הבעיה העיקרית נעוצה כיום בקונפליקט שבין לקיחת תוספים במקרה שבאמת קיים מחסור לבין לקיחת תוספים בכמויות מופרזות, ללא המלצת אנשי מקצוע. אמנם קיימים חוסרים תזונתיים גם בחברת השפע, בשל אכילת מזון בעל ערך תזונתי נמוך ומגבלת קלוריות של התפריט למניעת השמנה, אך זמינות התוספים ללא צורך בייעוץ מקצועי מאפשרת לחברות לשכנע את הציבור.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
כולסטרול פרוביוטיקה יכולה לעזור בהורדת רמות הכולסטרול הרע בדם. כך מצא מחקר חדש שנערך במחלקה לרפואה של אוניברסיטת מק'גיל במונטריאול ופורסם ב- American Heart Association's Scientific Sessions. המחקר מצא כי מוצר המכיל בקטריה פרוביוטית מהונדסת יכול לגרום להורדת רמת הכולסטרול הרע בדם. המחקר שבדק את השפעת המוצר על רמות הכולסטרול בדם, כלל 127 משתתפים מבוגרים.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
צריכת דגים צריכת דגים נחשבת לאחד ממרכיבי המפתח של תזונה בריאה, ולפי הנחיות קרדיווסוקולאריות שונות מומלץ לצרוך סוגי דגים שונים, עדיף דגים שומניים, לפחות פעמיים בשבוע. דגים, ובייחוד דגים שומניים החיים במים קרים, הם המקור התזונתי העיקרי לחומצות שומן אומגה 3 (חומצות שומן polyunsaturated).המאמר שוכתב מאנגלית ונערך על ידי ד"ר ורד פרכטר מהפורטל "דוקטורס אונלי".     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
חשיבות העגבניות בתזונה דיאטה עשירה בעגבניות עשויה להקטין את הסיכון ללקות בשבץ, כך קובעים חוקרים מפינלנד שחקרו את השפעת הליקופן, כימיקל אדום בהיר המצוי בעגבניות, פלפלים ומלונים.המחקר עליו מדווחת רשת BBC בוצע על 103 גברים, ועקב אחריהם במשך 12 שנים. הנחקרים חולקו לארבע קבוצות לפי רמת הליקופן בדמם. תוצאות המחקר הצביעו על כך שהגברים שבדמם נמצא הכי הרבה ליקופן היו בעלי הסיכוי הקטן ביותר ללקות בשבץ.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
אומגה 3 על בסיס סקירה וניתוח נתונים של ניסויים קליניים קודמים, שכללו יותר מ-68,000 משתתפים, חוקרים מיוון, שפרסמו את הממצאים בכתב העת של איגוד הרפואה האמריקני, טוענים כי לחומצות שומן אין כל השפעה על שיעור התמותה הכללי, על שיעור התמותה ממחלות לב או על שיעור התמותה מהתקפי לב ומשבץ. לדברי החוקרים, מבית החולים האוניברסיטאי איונינה, הממצאים נכונים גם לגבי צריכת חומצות שומן מתוספות כמו גלולות, וגם מדגים כחלק מהתזונה הכללית.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק