>  אנשים , מזון ותזונה
כשמזון בריא הופך להיות לסכנה מתי שתיית מים הופכת למסוכנת? כמה בשר אדום נחשב בריא? למה דגים הוגבלו על ידי רשויות הבריאות בארה"ב והאם קפה ישפר לכם את הבריאות? כשמזונות בריאים הופכים למסוכנים. "למזון שאנו אוכלים יש השפעה מכרעת על גופנו, נפשנו ובריאותנו", אומרת שרונה לוין, תזונאית קלינית, "אולם, כמו הרבה דברים בחיים לדברים טובים יש גם השפעה הפוכה כאשר אנחנו מפריזים."     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
אגוזים אגוזים מיטיבים עם הבריאות באופנים רבים. כעת מחקר חדש מצא גם קשר בין צריכת אגוזים לבין סיכון מופחת להתפתחות של סוכרת סוג 2 בנשים. ניתוח הנתונים העלה כי בהשוואה לנשים שכמעט לא צורכות אגוזים, בנשים שצרכו מנת אגוזים (28 גרם) בשבוע הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 היה נמוך ב-19%. צריכת שתי מנות אגוזים או יותר בשבוע נקשרה להפחתת הסיכון לסוכרת ב-33%.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
דיאטה ים תיכונית ערב לחיך, בריא ללב: מחקר חדש שפירסם ה"ניו יורק טיימס" מגלה כי דיאטה ים־תיכונית עשויה למנוע כ־30 אחוזים מהתקפי הלב והשבץ וממקרי המוות הנובעים ממחלות לב אצל אנשים בסיכון גבוה. הדיאטה הים־תיכונית עשירה בשמן זית, באגוזים, בקטניות, בדגים ובפירות וירקות. מלבד הטעמים העשירים בדיאטה, זוכים המקפידים עליה לצ'ופר - מותר להם להמשיך לשתות יין עם הארוחה.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
קלוריות ותזונה החוקרים אומרים כי אנשים הניזונים ממזון עתיר סיבים, דוגמת ירקות ומוזלי, צורכים יותר קלוריות משהם חושבים, משום שהערך הקלורי המופיע על גבי האריזה לא מתייחס לערכם של הסיבים. אי דיוקים נגרמים גם משום ששיטת חישוב הקלוריות הסטנדרטית לא מביאה בחשבון את אופן הכנת המזון, והאם הוא מבושל או טרי. בכל הקשור לתכולת הקלוריות במזון, הרבה מידע שגוי מגיע לציבור הצרכנים",     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
משקאות ודיכאון צריכה קבועה של משקאות ממותקים, ובייחוד של משקאות דיאטטיים, מעלה את הסיכון לדיכאון בקרב בני 50 ומעלה. כך עולה ממחקר אמריקאי נרחב שממצאיו מתפרסמים השבוע. המחקר החל באמצע שנות התשעים והשתתפו בו 263,925 נבדקים בני 50 עד 74 שלא סבלו בעבר מדיכאון. בתום עשור של מעקב אחר הרגלי השתייה שלהם אובחנו 11,311 מתוכם כסובלים מדיכאון קליני.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
דיאטה נשים וגברים מדוע גברים עולים ויורדים במשקל באופן שונה מנשים? מהן ההמלצות התזונתיות הייחודיות לכל מין? ומדוע נשים מרזות פחות באמצעות ספורט? המלחמה בין המינים נמשכת גם בהפחתת משקל ולמרבה הצער, כאן אין שוויון כלל. יש כמה הבדלים מהותיים בין גברים לנשים, חלקם פיזיולוגיים וחלקם התנהגותיים.נשים נמצאות בסיכון גבוה יותר לעלייה במשקל עם הגיל. כתבה מעניינת של מיטל עזר, דיאטנית קלינית וספורט.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
גלגלוליו של סיר התפתחות המכשירים המשמשים את האדם לבישול ולאכילה עומדת במוקד ספר חדש, "Kitchen Consider the Fork: A History of Invention in the" ("קחו לדוגמה את המזלג: ההיסטוריה של ההמצאה במטבח"). כתבה אותו בי וילסון הבריטית, בעלת טור והיסטוריונית בתחום הגסטרונומיה. הסיפור מתחיל בספלים וקערות פרהיסטוריים שיוצרו מכל חומר שהיה זמין ומתאים למטרה. כמה תרבויות המשיכו במנהג הזה.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק