>  אנשים , מזון ותזונה
ארוחת בוקר מחקרים חדשים: ארוחת בוקר לא תשפר את המטבוליזם, לא תגרום לכם לאכול פחות בהמשך היום ולא תוביל להרזיה.לאחר שישה שבועות מצאו החוקרים כי ארוחת הבוקר לא שיפרה מטבוליזם - הקצב המטבולי של הנחקרים במנוחה היה אותו הדבר בין אם אכלו ארוחת בוקר או לא. דילוג על ארוחת בוקר גם לא הוביל לכך שהנחקרים זללו יותר בהמשך היום - למעשה הם צרכו בממוצע כ-500 קלוריות יותר ביום בהשוואה לנחקרים שדילגו על ארוחת הבוקר.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
בריאות בעלה של זית
תאריך: 26.11.2014
עץ הזית מחקרים מדעיים מהשנים האחרונות, מאששים את מה שידעו הקדמונים ואף למעלה מזה. עלי עץ הזית, כך נמצא, מכילים חומר בשם אולאורופין, המקנה להם טעם מר להגנה מטורפים, שבכוחו לעכב התרבות תאים סרטניים (של סרטן השד, מלנומה, לוקמיה ועוד) ולגרום להם למעשה "להתאבד".עוד נמצא, שעלי הזית טובים להורדת לחץ דם. סקירת יתרונות הבריאות של צמח העץ הזית ומחקרים בנושא.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הלחם בעוד גלוטן מרכיב את החלק הארי של החלבון בחיטה, ומצוי גם בשעורה, שיפון, כוסמין וכדומה, חושפים מחקרים שונים כי החיטה מייצרת למעלה מ-23,000 חלבונים שונים, שכל אחד מהם יכול לגרום לתגובה דלקתית שעלולה לפגוע בבריאותינו. אחד מאותם חלבונים הוא wheat germ agglutinin (WGA), שהוא למעשה רעל צמחי, הנמצא בעיקר בזרע ובקליפה של החיטה, ונושא עימו חלבונים רבים הנמצאים במערכת העיכול,     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
ויטמינים אחד הדברים החשובים לדעת על שימוש בויטמינים הוא שישנה דרך נכונה לשלב בצורה אופטימלית את הוויטמינים והתזונה שלנו. שירלי קטרון, רוקחת ודיאטנית ברשת סופר-פארם, מעניקה 12 טיפים שחשוב לדעת כדי למקסם את התועלת מהוויטמינים, ובאמת לקבל מהם את המיטב. לגזור ולשמור ליד מדף התרופות. סקירה אשר נכתבה ע"י יוליה פריליק באתר האינטרנט onlife.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
חיידקים האם ייתכן כי מגפת ההשמנה נגרמת על ידי חיידק, ולא על ידי תזונה לקויה, מחסור בהתעמלות וגנטיקה שאינה מתאימה לחברת שפע? הרעיון כי הרכב החיידקים במעיים, אשר ידוע כמשפיע על העיכול, יכול גם לשנות את יעילות המטבוליזם של בני אדם, הולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות. סדרת המחקרים האחרונה בוצעה בסין במשך לא פחות משמונה שנים, אבל בינתיים רק על עכברים.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
ירקות במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Epidemiology and Community Health, החוקרים ניתחו מידע הקשור לאורח החיים של יותר מ-65,000 בני 35 או יותר, שנלקח מסקרים לאומיים שנערכו באנגליה בין 2001 ל-2008. המשתתפים נשאלו במסגרת הסקר על צריכת הפירות והירקות שלהם ב-24 השעות האחרונות. כ-7% מהנחקרים מתו בתקופת מעקב של כ-7.5 שנים.סקירה של אלה הר-נוי.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
מלח ודיכאון בני האדם, שאוכלים מלח כמעט בכל ארוחה, צורכים הרבה יותר נתרן מאשר כל בעל חיים אחר. אך בניגוד לשאר הטעמים הבסיסיים - מר, מתוק וחמוץ - היתרונות שבמלח לא יכולים להסביר את הכמויות הגדולות שאנחנו צורכים ממנו. כעת אומרים חוקרים מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה כי אחת הסיבות האפשריות לכך שאנשים משתוקקים למלח היא שהמרכיב העיקרי שלו, נתרן, עשוי לסייע במאבק בדיכאון.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק