מקור וקרדיט: Medicinenet
איסוף ועיבוד : רחל קליין , עורכת תוכן , פרוייקט הגורם האנושי , ישראל
אכילה של 10 גרם דגים ביום עשויה לחדד את החשיבה. כך מראה מחקר חדש מנורווגיה שבדק כישורים מנטאליים אצל 2030 נורווגים בגילאי ה 70 שדיווחו על כמות הדג שאכלו בממוצע ביום. אנשים שדיווחו על אכילת 10 גרם דגים לפחות כל יום, קבלו ציונים גבוהים יותר מאשר אילו שדילגו על אכילת דגים, בשקלול גורמים כגון גיל, השכלה ובריאות הלב. רוב המשתתפים במחקר נהגו לאכול דגים, וככל שאכלו יותר דגים, כך עלו הציונים במחקר - עד נקודה מסויימת -בין 71 ל 80 גרם. החוקרים הנורווגים לא עקבו אחר הנבדקים לאורך זמן.
מחקר נוסף שנערך בהולנד המשיך את הממצאים על מנת לוודא את הקשר בין חומצות אומגה-3 וחדות המחשבה. חומצות אומגה-3 נמצאות בגדים שמנים מסוג סלמון, ומקרל. את חומצות האומגה-3 האחרות מסוג ALA ניתן למצוא במוצרי מזון צמחיים כגון אגוזי מלך, זרעי פשתן ותרד.
החוקרים בדקו 800 גברים ונשים בגילאים 50-70. המשתתפים נתנו דגימות דם בתחילת המחקר ואחרי 3 שנים. הציונים במבחני הכשירות המנטלית ירדו אחרי שלוש שנים. אבל - הירידה היתה קטנה יותר לאלו מהמשתפים שבדמם נמצאו רמות גבוהות יותר של אומגה-3 או ALA .
למחקרים נוספים בנושא, ולמאמר כולו - ראו Medicinenet