החוקרת שהתעקשה, וצדקה: האם תימצא התרופה לאלצהיימר?
לאחר שנים של טלטלות, תקוות שווא וכישלונות - המרוץ לטיפול באלצהיימר חזר להיות הסיפור החם של התעשייה • אישורן של שתי תרופות המאטות את התקדמות המחלה ופריצת דרך באבחון מעניקים זריקת עידוד לחולים וגם לחברות בענף • האם נראה בקרוב פיתוחים יעילים נוספים או אפילו חיסון?
גלי וינרב 26.09.2024
תקווה חדשה מפעפעת עבור חולי אלצהיימר ובני משפחותיהם, עבור חברות התרופות ועבור הקהילה המדעית - טלטלה נוספת ברכבת ההרים שחווה התחום מאז תחילת העשור הנוכחי. בחזית ניצבות שתי תרופות חדשות, שאושרו לשיווק לאחר שהשיגו תוצאות משכנעות בניסויים קליניים. אלה העניקו זריקת עידוד שהחזירה לשוק, בכוחות מחודשים והון רב, את חברות התרופות שנטשו אותו לאורך שנים עמוסות כישלונות ואכזבות.
החוקרת שהתעקשה, וצדקה
אז איך הגענו בתוך שנתיים משוק השרוי בייאוש מוחלט, למצב שבו יש כבר שתי תרופות חדשות? במרכז הסיפור עומדת 'השערת העמילואיד'. לפיה אלצהיימר נגרמת מהצטברות לא תקינה של משקעי החלבון עמילואיד בטא במוח. זו הייתה השערתו של ד"ר אלואיס אלצהיימר, שאפיין את המחלה בראשית המאה הקודמת. הוא מצא עמילואיד במוח של החולים שנפטרו במחלה, ולכך התווספו ראיות תומכות גם במחקרים נוספים מאז. לכן נראה היה הגיוני שאם נפריע לעמילואיד להצטבר ולשקוע, נמנע את המחלה.
לכתבה המלאה