מחקר מתמשך מגלה: תזונה דלת פחמימות עלולה לפגוע בתוחלת החיים, במיוחד אם היא מבוססת על מוצרים מהחי
מחקר שהתפרסם בכתב העת הרפואי The Lancet Public Health מצא שאחד המרכיבים החשובים של המזון שאנו אוכלים – הפחמימות – קשור קשר הדוק לתוחלת החיים שלנו. ככלל, מי שאוכלים כמות טובה של פחמימות חיים יותר.
המחקר החל כבר בשנות ה-80, כש-15 אלף משתתפים מילאו שאלונים על הרגלי התזונה שלהם וציינו פרטים נוספים שעשויים להשפיע על בריאותם לאורך זמן, כמו מין, גיל, מוצא, השכלה, הרגלי עישון ופעילות גופנית. הרגלי התזונה שלהם נבדקו שוב בשאלון נוסף שקיבלו כעבור שש שנים, כדי לבדוק עד כמה אורח החיים שלהם עקבי.
לפי המחקר, תזונה עתירת פחמימות צפויה לקצר את תוחלת החיים הצפויה בשנה, כנראה מפני שהפחמימות מגיעות על חשבון חלבונים ושומנים שהגוף צריך לתפקודו התקין.
בה בעת, גם אכילה מופרזת של חלבונים ושומנים עלולה לפגוע בבריאות. תוחלת החיים של הנבדקים שצרכו כמות קטנה של פחמימות הייתה קצרה בארבע שנים לעומת אלה שאכלו תזונה מאוזנת של פחמימות
למאמר המלא במכון דוידסון ( מכון וייצמן )