מחקר בינלאומי שהוביל פרופ' חגי לוין מהאוניברסיטה העברית ובית חולים הדסה מצביע על ירידה של 50% כמעט בספירת הזרע מאז 1973 • אבל המחקרים שמנסים להבין מדוע זה קורה הם מעטים וטיפולי הפוריות מעדיפים להתמקד בנשים, גם כשהבעיה אינה אצלן • לאורך ההיסטוריה התרבות סירבה לקשור בין גבריות לפריון, ועכשיו האנושות עלולה לשלם את המחיר
שורה של מחקרים הראו שספירת הזרע יורדת באופן דרמטי בעשורים האחרונים. לאחרונה, הנושא הזה עלה שוב לדיון בעקבות מטה־מחקר שהוביל פרופ' חגי לוין מהאוניברסיטה העברית ובית חולים הדסה. הוא הראה אותן תוצאות במאמרים רבים ממדינות שונות.
המחקרים מדברים על ירידה של כמעט 50% בכמות הזרע מ־1973 ועד 2018. ד"ר שאנה סוואן מבית החולים מאונט סיני בארה"ב, שותפתו של לוין למחקר, כינתה זאת "אסון עולמי". היא כתבה ספר בנושא, בשם "הספירה לאחור" (Count Down).
פרופ' גיל רביב, מנהל היחידה לאנדרולוגיה במרכז הרפואי שיבא, אומר כי "המחקרים של לוין וצוותו בתחום הזה הם יוצאים מן הכלל, אף שגם כמות של יותר מ-40 מיליון זירעונים אינם מנבאת פוריות וגם מתחת לרף הסיפור אינו חד־ערכי. אפשר להיכנס להיריון גם עם 5 מיליון תאי זרע למיליליטר. אבל ברור ש־50 מיליון עדיפים על 5 מיליון. נהוג לומר כי ב־40%־50% ממקרי האי-פוריות יש פקטור גברי, שכן או לא מתווסף לפקטור נשי. כלומר זה או רק בגלל הזרע או גם בגלל הזרע".
למאמר המלא של גלי וינרב (קישור)