פטריות מאכל עשויות לסייע בהורדת הסיכון לדיכאון
אשלגן, ויטמינים, נוגדי חמצון וחומרי תזונה אחרים בפטריות מאכל מסייעים לבריאות באופן כללי ולבריאות הנפש במיוחד
מערכת medpage
מחקר חדש מקשר בין אכילת פטריות להפחתת הסיכון לדיכאון, ועורכי המחקר סבורים שנוגד חמצון בשם ארגותיונאין, אשר פטריות הן המקור התזונתי הטוב ביותר שלו, עשוי להיות אחראי להשפעה זו.
חוקרים ממכללת פן סטייט לרפואה בפנסילבניה חקרו את היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של אכילת פטריות. במאי 2021 הם פרסמו מחקר שהציע קשר בין צריכת פטריות לסיכון נמוך יותר לסרטן. הם גם פרסמו מחקר שמצא קשר בין אכילת פטריות לבין סיכוי נמוך יותר למוות מוקדם. החוקרים פרסמו כעת מחקר פטריות שלישי שבדק את הקשר בין צריכת פטריות לבריאות הנפש. המחקר פורסם בכתב העת Journal of Affective Disorders.
על פי מידע רקע שניתן במאמר, פטריות מכילות אשלגן, ויטמין B12, פקטור גורם גדילה עצבי, נוגדי חמצון וחומרים נוגדי-דלקת, אשר קשורים להפחתת חרדה. החוקרים סבורים שהעובדה שפטריות מכילות את חומצת האמינו ארגותיונאין, שהיא נוגד חמצון רב עוצמה, מסייעת בהפחתת הסיכון לחרדה ודיכאון. עקה חמצונית ממלאת תפקיד משמעותי בהתפתחות הפרעות נוירופסיכיאטריות שונות, כולל דיכאון. את חומצת האמינו הזו ניתן להשיג רק באמצעות מקורות תזונתיים, ופטריות הן המקור התזונתי הגדול ביותר לארגותיונאין.
למאמר באתר MEDPAGE