ברפואה המסורתית קינמון ידוע כמסייע בהתמודדות עם מחלת הסוכרת
מחקרים מדעיים רבים ניסו לתקף טענה זו לאורך השנים, אך התוצאות שהתקבלו לא היו חד־משמעיות. מחקר סקירה גדול שבוצע בארצות הברית על ידי חוקרים באוניברסיטאות בקליפורניה ובקונטיקט הציג כי מדדים הקשורים בסוכרת מסוג 2, כמו רמות הגלוקוז (סוכר) בדם ורמות שומנים בדם, השתפרו באופן משמעותי לאחר צריכה של קינמון באבקה.
החומר הפעיל והנחקר בקינמון הוא הצינמאלדהיד (Cinnamaldehyde). נוזל שמנוני הנותן לתבלין את הארומה הייחודית לו וגם אחראי לתועלות הבריאותיות שלו.
מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת מישיגן והתפרסם בכתב העת המקצועי “מטבוליזם" בחודש האחרון, מהווה עוד צעד בהבנת התועלות והמנגנונים של התבלין. במחקר בודדו תאי שומן של בני אדם, ובתנאי מעבדה הם נחשפו לרכיב הפעיל בקינמון. התוצאות הראו כי הרכיב עודד חילוף חומרים של תאי שומן. בכך לקינמון יכולה להיות השפעה גם על משקל הגוף שלנו.