חוקרים: אכילת ברוקולי משפיעה לטובה על אוכלוסיית החיידקים במעי
חוקרים מהאוניברסיטה העברית מצאו יתרונות תזונתיים חדשים לברוקולי, הקשורים לחילוף החומרים של גלוקוז ושומנים ולחיידקים במעי. "זהו אחד המחקרים היחידים בעולם שחקרו את הברוקולי בהקשרים אלו"
ברוקולי ידוע מזה שנים רבות כאחד הירקות המזינים והבריאים ביותר, והוא אף נחשב "מזון פונקציונלי", המכיל ויטמינים, מינרלים, תרכובות ביו-אקטיביות ופיטוכימיקלים בעלי השפעות בריאותיות ותכונות אנטי דלקתיות. הוא נחשב למזון מפחית סטרס, מפחית סיכון למחלות ועוד. לאור הערכים התזונתיים הגבוהים במיוחד שלו, ההמלצה המוכרת היא לשלבו בתזונה היומית.
מחקר חדש שפורסם בכתב העת Nutrition בהובלת פרופ' זכריה מדר וגיל זנדני מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית ובתמיכתה של מועצת הצמחים, מצא סגולות נוספות שיש לברוקולי. החוקרים בדקו את השפעה של צריכת ברוקולי על חילוף החומרים בשומנים ובגלוקוז, והקשר למיקרוביום (אוכלוסיית החיידקים) במעי, וגילו בשלושתם השפעה משמעותית וחיובית.
הניסוי כלל שלוש קבוצות. קבוצה אחת שהוזנה בדיאטה רגילה (קבוצת הבקרה), קבוצה שנייה שקיבלה תוספת של 10 אחוזים תפרחת ברוקולי וקבוצה נוספת שקיבלה תוספת 10 אחוזים גבעולי ברוקולי. בשבוע ה-15 לניסוי נערכה לעכברים בדיקת העמסת גלוקוז, ולאחר כ-17 שבועות נלקחו דגימות דם ורקמות, הוערכו פרמטרים בדם (רמת הסוכר, פרופיל שומנים, אנזימי כבד ואינסולין), ונבדקה היסטולוגיה לרקמת הכבד. בנוסף, החוקרים בדקו גם את ביטויי גנים וחלבונים ואת הרכב המיקרוביום במעי.
במחקר נמצאו מגוון נתונים חדשים על סגולותיו של הברוקולי. אוכלוסיית החיידקים במעי הושפעה בעקבות תוספת ברוקולי (תפרחת וגבעולים) ונצפה מגוון חיידקים גדול יותר מאשר בקבוצת הבקרה
לכתבה המלאה .