אֶלן רַפֶּל שֶל
אלרגיות למזון הן תופעה אמיתית שעלולה להיות קטלנית, אך גם אבחון שגוי באלרגיה עלול לגרום למטופל לבעיות קשות. ראשית, האבחון השגוי אינו פותר את הבעיות האמיתיות שלו. שנית, המחיר על אבחון שגוי של אלרגיות גבוה: לפני כמה שנים העריך רוּצ'י ס' גופטה, רופא ילדים מומחה לאלרגיות המסונף לבית ספר לרפואה על שם פיינברג באוניברסיטת נורת'ווסטרן, את העלות השנתית של אלרגיות למזון בארה"ב, ומצא שהיא מגיעה לכ-25 מיליארד דולר, או 4,184 דולר לילד. מקצת הסכום הוא עלות הטיפול הרפואי אבל עיקרו נובע בשל הירידה בפריון העבודה של ההורים.
ויש לזה גם מחיר נפשי: ילדים הסבורים שהם אלרגיים למזון נוטים לדווח על רמות גבוהות יותר של מתח וחרדה, וכך גם הוריהם. כל לינה מחוץ לבית, פיקניק או טיסה כרוכים בדאגה שמא הילד או הילדה יגיעו למרחק של בוטן אחד מביקור בחדר מיון או גרוע מזה. הורים וילדים חייבים להצטייד תמיד בתרופות ובמזרק כדי לעצור תגובה אלרגית חריפה. החשש מחיים שלמים של דריכות כזאת עלול להכביד מאוד על ההורים. כמה מהם הרחיקו לכת ורכשו כלבים שאומנו להריח בוטנים, או עברו להוראה ביתית כדי להגן על ילדיהם מפני חשיפה למזון המזיק ומפני הצמדת התווית החברתית השלילית שהאלרגיה מביאה.
ג'ון לי, מומחה לאלרגיות ילדים ומנהל התכנית לאלרגיה למזון בבית החולים לילדים בבוסטון, שמע כבר יותר מדי סיפורי אימה. "אלרגיות למזון יכולות לגרום לבידוד נוראי של ילד," הוא אומר. "הורה אחד סיפר לי שאילצו את בנו לשבת לבדו על במה בזמן הארוחות. אחים ואחיות לילדים אלרגיים עלולים לפתח כעסים משום שבמקרים רבים הוריהם מוותרים על חופשות משפחתיות ועל אכילה במסעדות בגלל פחד מן התוצאות."
למאמר המלא בסיינטיפיק אמריקן ( התרגום לעברית)