הבזקים

בשורות גרועות לאוהבי הלחם. מחקרים מראים כי החלבונים המצויים בחיטה עלולים להזיק לכל בני האדם, גם אם הם לא רגישים לגלוטן. האם מדובר בטרנד בריאותי או במגמה מצילת חיים?

הלחם

הלחם שאתם אוכלים מרעיל אתכם

גורם מפרסם: אתר וואלה , מדור בריאות
מחבר: ד"ר דיוויד פרלמוטר
תאריך: 28.10.2014

מאת: ד"ר דיוויד פרלמוטר, 4 באוקטובר 2014,

בשורות גרועות לאוהבי הלחם. מחקרים מראים כי החלבונים המצויים בחיטה עלולים להזיק לכל בני האדם, גם אם הם לא רגישים לגלוטן. האם מדובר בטרנד בריאותי או במגמה מצילת חיים?

בעוד גלוטן מרכיב את החלק הארי של החלבון בחיטה, ומצוי גם בשעורה, שיפון, כוסמין וכדומה, חושפים מחקרים שונים כי החיטה מייצרת למעלה מ-23,000 חלבונים שונים, שכל אחד מהם יכול לגרום לתגובה דלקתית שעלולה לפגוע בבריאותינו. אחד מאותם חלבונים הוא wheat germ agglutinin (WGA), שהוא למעשה רעל צמחי, הנמצא בעיקר בזרע ובקליפה של החיטה, ונושא עימו חלבונים רבים הנמצאים במערכת העיכול, בדרכו אל מערכת הדם.

למאמר המלא

 תגיות: גלוטן,לחם

 

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק