מאת: ד"ר דיוויד פרלמוטר, 4 באוקטובר 2014,
בשורות גרועות לאוהבי הלחם. מחקרים מראים כי החלבונים המצויים בחיטה עלולים להזיק לכל בני האדם, גם אם הם לא רגישים לגלוטן. האם מדובר בטרנד בריאותי או במגמה מצילת חיים?
בעוד גלוטן מרכיב את החלק הארי של החלבון בחיטה, ומצוי גם בשעורה, שיפון, כוסמין וכדומה, חושפים מחקרים שונים כי החיטה מייצרת למעלה מ-23,000 חלבונים שונים, שכל אחד מהם יכול לגרום לתגובה דלקתית שעלולה לפגוע בבריאותינו. אחד מאותם חלבונים הוא wheat germ agglutinin (WGA), שהוא למעשה רעל צמחי, הנמצא בעיקר בזרע ובקליפה של החיטה, ונושא עימו חלבונים רבים הנמצאים במערכת העיכול, בדרכו אל מערכת הדם.
למאמר המלא
תגיות: גלוטן,לחם