במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת Journal of Epidemiology and Community Health, החוקרים ניתחו מידע הקשור לאורח החיים של יותר מ-65,000 בני 35 או יותר, שנלקח מסקרים לאומיים שנערכו באנגליה בין 2001 ל-2008. המשתתפים נשאלו במסגרת הסקר על צריכת הפירות והירקות שלהם ב-24 השעות האחרונות. כ-7% מהנחקרים מתו בתקופת מעקב של כ-7.5 שנים.
לאחר שנלקחו בחשבון מספר משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות - כמו מידת ההשמנה של המשתתפים, גיל, מין, מעמד חברתי, השכלה, צריכת אלכוהול ופעילות גופנית - ניתוח הנתונים חשף, כצפוי, כי אכילת פירות וירקות קשורה לסיכון מופחת למוות בכלל ולמוות ממחלות לב וכלי דם או סרטן בפרט. ככל שנצרכו יותר פירות וירקות, כך ההשפעה המגנה הייתה גדולה יותר.
אכילת לפחות 7 מנות יומיות (מנה= כ-80 גרם) של פירות וירקות נקשרה לסיכון נמוך ב-42% למוות מכל סיבה, סיכון נמוך ב-25% למוות מסרטן וב-31% למוות ממחלות לב וכלי דם, בהשוואה לאכילה של פחות ממנה ביום.
אכילת יותר מ-5 אך פחות מ-7 מנות של פירות וירקות נקשרה לסיכון נמוך ב-36% למוות מכל סיבה, סיכון נמוך ב-25% למוות מסרטן וב-20% למוות ממחלות לב וכלי דם, בהשוואה לאכילה של פחות ממנה ביום.
אכילת 3 עד 5 מנות של פירות וירקות נקשרה לסיכון נמוך ב-29% למוות מכל סיבה, סיכון נמוך ב-19% למוות מסרטן וב-18% למוות ממחלות לב וכלי דם, בהשוואה לאכילה של פחות ממנה ביום.
אכילה של מנה עד 3 מנות של פירות וירקות נקשרה לסיכון נמוך ב-14% למוות מכל סיבה, סיכון נמוך ב-11% למוות מסרטן וב-9% למוות ממחלות לב וכלי דם, בהשוואה לאכילה של פחות ממנה ביום.
לסקירה המלאה של אלה הר-נוי
כמה ירקות ופירות לאכול כדי להפחית סיכון למוות?