הבזקים
הספר חושף את האמת העגומה על החיטה של היום, שאינה דומה כלל לחיטת הבר שאבותינו טחנו ואפו ממנה את לחמם. החיטה של היום עברה הכלאות ושינויים גנטיים ניכרים כדי להגדיל את היבול ולהפחית בעלויות הייצור והתוצאה היא דגן חסר כל ערך תזונתי, המצוי בלחם, במאפים ובמזונות רבים נוספים.
בלי חיטה מלאה

בטן של חיטה

גורם מפרסם: הוצאת פוקוס 2013
מחבר: ד"ר ויליאם דיוויס
תאריך: 25.12.2013

הספר מסביר בצורה נחרצת ומשכנעת כיצד סילוק החיטה מתפריטנו - כולל חיטה מלאה ובריאה כביכול - הוא המפתח להפחתת קילוגרמים מיותרים אחת ולתמיד ולשיקום מגוון רחב של בעיות בריאות ותסמינים של מערכת העיכול.

הספר חושף את האמת העגומה על החיטה של היום, שאינה דומה כלל לחיטת הבר שאבותינו טחנו ואפו ממנה את לחמם. החיטה של היום עברה הכלאות ושינויים גנטיים ניכרים כדי להגדיל את היבול ולהפחית בעלויות הייצור והתוצאה היא דגן חסר כל ערך תזונתי, המצוי בלחם, במאפים ובמזונות רבים נוספים.

  למידע על הספר בהוצאה לאור

 הרופא והנטורופת ד"ר דני קרת מסביר עד כמה חמורות ומרחיקות לכת הן השפעותיה של החיטה (גם זו המלאה), ומדוע מוטב להימנע ממנה ולא (רק) מן הגלוטן. ספר חדש שעשוי לשנות את התפישה הבריאותית שלכם מהיסוד.

  חיטה הדגן המלא שמזיק לבריאות

 מה כל כך לא בריא בחיטה המלאה? בחיטה המלאה האינדקס הגליקמי, המצביע על מהירות ספיגת הגלוקוז בדם, גבוה יותר מזה של סוכר לבן, בגלל נוכחות של עמילופקטין, חומר פחמימתי המתפרק בפה ומשפיע במהירות על עליית רמת הסוכר בדם. רמת האינסולין בעקבות אכילת חיטה (גם חיטה מלאה) עולה במהירות שיא, וככל שאוכלים יותר חיטה (כריכים, פיתות, לאפות, פסטה, עוגות , עוגיות ועוד) הלבלב מתעייף מהפרשת האינסולין, עד שהוא עלול להפוך למותש וחלש, דבר העלול להוביל להתחלתה של מחלת הסוכרת.

 האם ידעתם שנזקי החיטה מגיעים הרחק מעבר לרגישות לגלוטן ומחלת צליאק?

 הספר מסביר בצורה נחרצת ומשכנעת כיצד סילוק החיטה מתפריטנו - כולל חיטה מלאה ובריאה כביכול - הוא המפתח להפחתת קילוגרמים מיותרים אחת ולתמיד ולשיקום מגוון רחב של בעיות בריאות ותסמינים של מערכת העיכול.

הספר חושף את האמת העגומה על החיטה של היום, שאינה דומה כלל לחיטת הבר שאבותינו טחנו ואפו ממנה את לחמם. החיטה של היום עברה הכלאות ושינויים גנטיים ניכרים כדי להגדיל את היבול ולהפחית בעלויות הייצור והתוצאה היא דגן חסר כל ערך תזונתי, המצוי בלחם, במאפים ובמזונות רבים נוספים.

הספר שופך אור על הקשר בין אכילת חיטה והצטברות של שומנים בכל המקומות הלא נכונים בגוף. הוא מפרט מספר גדול של תסמינים, מחלות ובעיות בריאותיות שהוכח מדעית שהחיטה אחראית להם, החל מסוכרת דרך מחלות לב ועד לתסמיני מערכת החיסון, כמו דלקת מפרקים שגרונית וצליאק, או הפרעות נוירולוגיות, כמו שיטיון.

הספר מציע פתרונות תזונתיים שעשויים לחולל אצלכם שינויים בריאותיים דרמטיים:

  • הפחתת משקל משמעותית כבר בחודשים הראשונים
  • הקלה בתסמינים מטבוליים ובמדדי סוכרת סוג 2
  • שיפור בולט ברמות הכולסטרול הכללי והכולסטרול "הרע"
  • הקלה בתסמינים במגוון רחב של בעיות עיכול
  • הפחתה במצבי דלקתיות בגוף ובכאבי שרירים ושלד
  • הקלה משמעותית ואפילו העלמות של מחלות עור שונות, החל מנשירת שיער ועד לפסוריאזיס וכיבים בפה

הספר מציג עמדה פרובוקטיבית, מסקרנת, מעוררת מחשבה ומגובה מדעית על נזקי החיטה לבריאות ומציע נקודת מבט חדשה להתמודדות עם בעיות בריאות נפוצות בעולם המודרני.

 הספר "כרס של חיטה" (Wheat Belly) - "הטעות המערכתית החמורה, הגדולה, והכבירה שבוצעה אי פעם בקנה מידה לאומי ובין לאומי"

 כך התבטא מחבר הספר ד"ר וויליאם דייוויס בראיון לרגל צאת ספרו . הספר הגיע למקום חמישי ברשימת רבי המכר של הניו יורק טיימס בגזרת ה- How To בשבוע הראשון לפירסומו.  הספר (אמזון) מתאר את הסיבות לנזק הבריאותי הכביר שגורמת החיטה ואת התוצאות של צריכת מוצרי חיטה כפי שהם באות לידי ביטוי מניסיונו של דייוויס וממחקריו על הדרך שהביאה לזן החיטה המודרני הבעייתי במיוחד.

דייוויס הוא קרדיולוג מזן מיוחד. עד לפני 15 שנה עוד התרכז בעיקר בניתוחים כמו השתלת סטנטים וניפוח בלונים בעורקים. משתלם אך לא ממש יעיל לטווח ארוך. מאז, לאחר שהבין את הפוטנציאל הבריאותי של שינוי תזונתי, הוא הקים מאגר של מטופלים הקשורים כולם דרך האינטרנט אליו והאחד אל השני. הקהילה נקראת "עקוב אחר הפלאק" (Track Your Plaque). הוא דורש ממטופליו לערוך סי.טי. מיוחד לקביעת שיעור הסתיידות העורקים (בארץ מבוצע על ידי ד"ר שמש בתל השומר תמורת 1200 ₪ לא בסל) ולחזור על הבדיקה כל שנה - שנתיים כדי לאתר התקדמות או נסיגה. המטופלים גם מדווחים על קיום הרגלי תזונה (שהוא ממליץ עליהם) וכן על בדיקות נוספות במיוחד על בדיקה שעוד לא קיימת בארץ למיטב ידיעתי אך קיימת בארה"ב כבר מספר שנים של sdLDL (החלק הרע באמת של הכולסטרול "הרע" - פרטים בפעם אחרת).

לסקירה של מיקי בן דור
1.  קטניות?!
2.  שאלה
3.  תחליף לחיטה
4.  כוסמין?
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק