הבזקים

ספר חדש סוקר את התפתחותם של הכלים המשמשים את האדם להכנת האוכל ולאכילתו

גלגוליו של סיר: מקערות פרהיסטורית עד בישול מולקולרי

גלגלוליו של סיר

גלגוליו של סיר: מקערות פרהיסטורית עד בישול מולקולרי

גורם מפרסם: עיתון "הארץ"
מחבר: אליס רוסתורן, ניו יורק טיימס
מקור: עיתון "ניו יורק טיימס"
תאריך: 05.12.2012

       אליס רוסתורן, ניו יורק טיימס

התפתחות המכשירים המשמשים את האדם לבישול ולאכילה עומדת במוקד ספר חדש, "Kitchen Consider the Fork: A History of Invention in the" ("קחו לדוגמה את המזלג: ההיסטוריה של ההמצאה במטבח"). כתבה אותו בי וילסון הבריטית, בעלת טור והיסטוריונית בתחום הגסטרונומיה.

הסיפור מתחיל בספלים וקערות פרהיסטוריים שיוצרו מכל חומר שהיה זמין ומתאים למטרה. כמה תרבויות המשיכו במנהג הזה: האינדיאנים באמריקה בישלו בצדפות, שבטים מסוימים באמזונס העדיפו שריון צב, ובאזורים אחרים בעולם השתמשו למטרה זו בדלועים, בקיבות של בעלי חיים ובגבעולי במבוק. כפי שמציינת וילסון, עדיין אפשר לראות שרידים לכלי האוכל המאולתרים האלה בשיטת ההכנה clambake (בישול בצדפות) הנהוגה בפיקניקים על חוף הים בניו אינגלנד (שבה מבשלים מאכלי ים, ירקות ובשר על שכבות של אצות ואבנים חמות מעל אש בתוך בור באדמה). כך גם במסורת הסקוטית של בישול "האגיס" ¬ לבבות וכבדים של כבשים בתוך קיבות הכבשים.

קישור למאמר המתורגם בעיתון "הארץ"

גלגוליו של סיר: מקערות פרהיסטורית עד בישול מולקולרי

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק