בכלא אני נחה
שמונה ראיונות עם אסירות שביצעו עבירות קשות וקיבלו עונשי מאסר כבדים, חושפות בדבור ישיר את עולמן הסדוק. אסירות שלמרות השוני ביניהן, וקולן הייחודי, הן כל כך דומות כמייצגות תופעות חברתיות קשות: ילדות חסרה, התעללות פיזית ונפשית, אלימות, בדידות, ניכור ותלישות, התמכרויות, מחלות וקורבנות, העדר רשתות חברתיות, חלל ורִיק בכל הנוגע למשאבים נפשיים וכלכליים ולהעדרם של גורמים תומכים.
שמונה אסירות שמצוקותיהן הקשות ופגיעה בגופן ובנפשן על ידי קרוביהן הובילו את כולן להפרות חוזרות ונשנות על החוק. האם זו הייתה לדידן הבחירה ברע ביותר, או ברירת מחדל.
ההימצאות במאסר קשה ומייסרת, ועמדות של סלידה ודחייה כלפי המאסר חזרו ועלו. קשה וצורב עליהן הניתוק מהילדים, האמהוּת המאוימת העומדת במבחן מכבידים במיוחד. יחד עם זאת למרות ריבוי הקולות וההתייחסות הסובייקטיבית השונה של כל אחת מהן, לעצם הכליאה התקבל אצלן קול אחיד וברור שמעיד כי הכלא עבורן הוא מקום פחות מאיים ומכאיב מכפי שהיו החיים מחוץ לחומות.
הספר מבוסס על ראיונות ודרך הפריזמה הקרימינולוגית, המשיקה גם לתחומי ידע אחרים, נפרש עולמן המורכב של נשים עברייניות בכלל, ואסירות אמהות בפרט.
פרופ' מימי אייזנשטדט, המכון לקרימינולוגיה,הפקולטה למשפטים, בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד, יו"ר מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר באוניברסיטה העברית בירושלים. תחומי המחקר שלה הם משפט וחברה, ענישה ומדיניות חברתית ומגדר, ומדינת הרווחה.
בכלא אני נחה
ד"ר מיכל סופר, עובדת סוציאלית, ד"ר לפילוסופיה מטעם האוניברסיטה העברית. כעת במכון ברטון בלאט, בית הספר למשפטים, אוניברסיטת סירקיוז, ניו יורק. תחומי המחקר העיקריים שלה עוסקים בסטייה, סטיגמה ופיקוח חברתי של חולי ומוגבלות, במוסדות חברתיים שונים לרבות תקשורת ההמונים.
ד"ר עודדה שטיינברג, המכון לקרימינולוגיה, הפקולטה למשפטים האוניברסיטה העברית בירושלים. תחומי מחקר והוראה עיקריים: עבריינות נשים, סטייה ופיקוח חברתי, מערכת הכליאה, עבריינות נוער. פעילה בגופים משפטיים שונים.
להוצאה לאור