מחקר סין, ספרו של ד"ר ט' קולין קמפבל, נשען על מגוון עצום של מקורות מדעיים, וביניהם סקר התזונה המקיף בהיסטוריה. מסקנתו: תפריט צמחי מגוון, ללא כל מוצרים מן החי, הוא אמצעי עיקרי למניעת המחלות הכרוניות האופייניות למערב, והוא גם תורם לריפוי מחלות אלה. אריאל צֹבל סוקר את הספר בניסיון להציג את הנושאים העיקריים המופיעים בו. "ממצאי מחקר סין מעידים, שככל שנמוכה יותר כמות המזונות מן החי שנצרכים, כך גדלה התועלת הבריאותית - אפילו כאשר האחוזים צונחים מ-10% ל-0% מהקלוריות.
מחקר סין (The China Study) הוא סקר התזונה המקיף ביותר שנעשה אי-פעם באוכלוסייה אנושית, בראשות ט' קולין קמפבל. מדובר בתיעוד הרגלי התזונה, מאפיינים שונים של אורח-חיים, תחלואה ותמותה בקרב 6,500 אנשים ב-65 מחוזות כפריים או כפריים למחצה בסין. הנבדקים השיבו לשאלונים, עברו בדיקות דם ושתן, תפריטם נבדק במשך שלושה ימים ומזונם עבר ניתוח מעבדה. בשיטה זו נמצאו למעלה מ-8,000 התאמות סטטיסטיות משמעותיות בין משתנים של סגנון חיים, תזונה ומחלות. הסקר החל ב-1983 ותוצאותיו פורסמו ב-1990; קיימים גם סקרי המשך.
סקירת מחלקת איסוף של פורטל הגורם האנושי
"מחקר סין" ותזונה בריאה : סקירת מקורות מידע