המחקר גילה כי צריכת קלוריות גבוהה מדי, בין 2100 ל-6000 קלוריות, יכולה להכפיל את הסיכון להפרעות קוגניטיביות בלתי הפיכות, כמו אובדן זיכרון, בעיקר אצל אנשים בגילאי 70 ומעלה
המחקר גילה כי צריכת קלוריות גבוהה מדי, בין 2100 ל-6000 קלוריות, יכולה להכפיל את הסיכון להפרעות קוגניטיביות בלתי הפיכות, כמו אובדן זיכרון, בעיקר אצל אנשים בגילאי 70 ומעלה. המחקר בדק 1233 אנשים בין הגילאים 70 ל-89, שמילאו שאלונים לגבי צריכת הקלוריות שלהם ורמת היכולות הקוגניטיבית שלהם. ל-163 מתוכם הייתה הפרעה קוגניטיבית כלשהי. האנשים שנכללו בקבוצה עם צריכת הקלוריות הגבוהה ביותר, היו בעלי הסיכון הגבוהה ביותר ללקות בהפרעה קוגניטיבית כזו. ד"ר יונס גדה מעורכי המחקר, טען כי המחקר בדק כמה אנשים אכלו ולא מה הם אכלו כדי להעריך את ההשפעה.
"צריך לאכול אוכל בריא ובכמות שמתאימה לנתונים פיזיים אחרים שלך כמו הגובה, רמת הפעילות, מחלות נוספות ועוד. אסור להפסיק לאכול בגלל שאתם עלולים לאבד את הזיכרון"