אכילה מוגברת של ירקות ופירות מככבת בשנים האחרונות בהמלצות הרפואיות למניעת סרטן, אולם על פי סקירה מדעית חדשה צריכתם בכמויות גדולות אינה משפיעה באופן משמעותי על הסיכון לפתח גידולים סרטניים.
מאמר המתפרסם השבוע בכתב העת British Journal of Cancer, הסוקר מחקרים בתחום שבוצעו בעיקר בארה"ב ואירופה, קובע כי אמנם מומלץ לצרוך כמות קבועה של ירקות ופירות מדי יום לאספקת רכיבים מועילים לבריאות, אולם צריכתם באופן מוגבר אינה מפחיתה באופן משמעותי את התחלואה בסרטן בקרב אנשים בריאים שאינם סובלים מתת-תזונה.