מחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine, מצא כי אנשים עם הרמות הגבוהות ביותר של נוגד החמצון אלפא-קרוטן בדמם, היו בסיכון נמוך ב-39% למוות מכל סיבה שהיא כולל מחלות לב וסרטן. זאת, לעומת אלה שהיו עם הרמות הנמוכות ביותר של נוגד חמצון זה. נוגדי חמצון מנטרלים רדיקלים חופשיים וכך מונעים את תהליכי החמצון המזיקים לגוף. אלפא-קרוטן הוא נוגד חמצון ממשפחת הקרוטנואידים, שכוללת גם את נוגדי החמצון בטא-קרוטן וליקופן. מאכלים שבהם קיים ריכוז גבוה במיוחד של אלפא-קרוטן הם ירקות צהובים או כתומים דוגמת גזר, בטטה, דלעת ודלורית, וירקות ירוקים כהים כמו ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, תרד וחסה. במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הקשר שבין רמות בדם של אלפא-קרוטן לבין הסיכון למוות בקרב כ-15 אלף מבוגרים שסיפקו דגימות דם בין השנים 1998-1994. הנחקרים היו תחת מעקב שוטף עד לשנת 2006, כדי לבדוק כמה מהם נפטרו בתקופה זו ומאיזו סיבה. מתוך הרשת החברתית-בריאותית כמוני www.camoni.co.il