שמונה סיבות למה כדאי לאכול בננות: הבננות הן מזון דל בנתרן, ומכילות מ"ג אחד ליחידה. חלק ניכר ממקורות האנרגיה בתפריט היומי, כמו דגני בוקר, קרקרים ולחם מכילים מאות מ"ג של נתרן.
הבננה היא מהמקורות הטובים ביותר לצריכת אשלגן, מינרל חיוני בשמירה על לחץ דם תקין, בריאות הלב וחוזק העצמות. בננה אחת מכילה כ-450 מ"ג אשלגן, פי ארבע ממקורות זמינים אחרים כמו דגני בוקר, לחם ועוד. אכילה של שתי בננות ביום תתרום למניעת יתר לחץ דם, הגנה מפני טרשת עורקים ובניית העצמות. מנהל המזון והתרופות האמריקאי, אישר באופן רשמי למגדלי הבננות לייחס להן יתרונות גם בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי. שמונה סיבות למה כדאי לאכול בננות