מאת : ד"ר דינה ראלט
על מעלותיו של הדבש ידעו עמים רבים, הוא היה מרכיב חשוב כבר ברפואת מצרים העתיקה וזאת למרות שהוא מכיל סוכר הנחשב למזיק לא קטן. לדבש ניזקפו כבר הרבה מעלות כמו הקלה על שיעול ילדים בלילה, ריפוי פצעים, פעילות אנטי-אוקסידנטית או כחומר אנטיבקטריאלי ואנטי פטריתי, ועוד על פעילות אנטי חיידקית. ניסוי גדול נעשה באנגליה לבחינת דבש ניו-זילנדי הידוע באיכותו, בהקלה על סרטן הפה והגרון. בסקר Cochrane נמצא בו כי הדבש מזרז החלמת פצעי כוויות.
למאמר המלא של ד"ר דינה ראלט
דר' דינה ראלט מוציאה מן הדבש את העוקץ