הבזקים
האינדקס נמדד על בסיס של 50 גרם פחמימות זמינות במזון. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה הוא מזון שמתפרק מהר במערכת העיכול ומעלה במהירות את רמת הסוכר בדם. לעומתו מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך מתפרק לאט וגורם לשחרור איטי של הסוכר.
מזון ואנרגיה

השפעת התזונה על האנרגיה

גורם מפרסם: פורטל דוקטורס
מחבר: טימין, ענת.
תאריך: 10.03.2009

מאת: ענת טימין

מזון מעורר: צריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך מסייעת בשמירה על רמת אנרגיה יציבה לאורך היום

כל מזון שהינו פחמימה "מתנהג" בגופנו באופן שונה ובעל ערך גליקמי ייחודי לו. האינדקס הגליקמי מתאר את ההבדל בין הפחמימות במזונות שונים ומדרג אותן לפי השפעתן על רמות הסוכר בדם. האינדקס איננו מתייחס לכמות הפחמימות במזון אלא לקצב ספיגתן בדם, ולמעשה לקצב העלייה ברמת הסוכר בדם.

האינדקס נמדד על בסיס של 50 גרם פחמימות זמינות במזון. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה הוא מזון שמתפרק מהר במערכת העיכול ומעלה במהירות את רמת הסוכר בדם. לעומתו מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך מתפרק לאט וגורם לשחרור איטי של הסוכר. קישור לכתבה המלאה

מקור וקרדיט : פורטל דוקטורס


לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק