מקור וקרדיט : ד"ר איתי גל, אתר YNET
מחקר רחב היקף שנערך ביפן מצא כי אלה שאכלו מהר השמינו פי 3 מאלה שאכלו באיטיות. מומחים: צורת האכילה של התרבות המערבית גרמה לאכילה לא תקינה
הדיאטניות צדקו, ועכשיו זה מדעי: אכילה מהירה גורמת להשמנה. מחקר רחב היקף שנערך ביפן מצא כי אלה שאכלו מהר היו בסיכון פי שלוש להשמנת יתר, בהשוואה לאלה שאכלו לאט. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת BMJ.
במחקר השתתפו 1,122 גברים ו- 2,165 נשים בגילאי 30 עד 69. המשתתפים מילאו שאלונים על הרגלי האכילה והרכב התזונה היומי שלהם. בדיקת השאלונים הראתה כי 50.9% מהגברים ו- 58.4% מהנשים אכלו עד שהרגישו שבעים, בעוד ש- 45.6% מהגברים ו - 36% מהנשים אמרו שאכלו באיטיות.
אלה שדיווחו על קצב אכילה מהיר עד לתחושת השובע, היו בעלי מדד BMI גבוה יותר. גם צריכת הקלוריות שלהם נמצאה גבוהה יותר. קבוצה זו הייהת בסיכון השמנה גבוה פי 3 מאשר אלה שאכלו לאט, ולא עד תחושת שובע. פרופ' הירויאסו איסו מאוניברסיטת אוסאקה התייחס לממצאים והסביר כי אכילה מהירה עד לתחושת שובע היא בעלת השפעה ישירה ומשמעותית על תהליך ההשמנה.
קישור