אגרון
|
|
מקובל לחשוב שלשוקולד יש השפעה חיובית על יכולת החשיבה, ושהוא מעלה את רמת הריכוז ומשפר את הזיכרון. מחקרים שונים שנערכו בשנים האחרונות ניסו לבדוק האם יש אמת מדעית באגדה המתוקה.ממחקרי האוכלוסיות נראה שצריכת שוקולד לאורך זמן מיטיבה את התפקוד השכלי, והמחקרים המבוקרים רומזים שהפלבנול קשור לכך. פלבנולים שנמצאים בקקאו תורמים לחשיבה. מינון בינוני ומעלה אכן שיפר את התפקוד המוחי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר חלוץ מבריטניה, שפורסם בנובמבר בכתב העת "Nutrition Journal", מצא כי השוקולד יעיל גם במאבק בתסמונת העייפות הכרונית. זוהי תסמונת המאפיינת בעיקר תושבי ערים במדינות המפותחות, שבה לוקות כ-5% מהנשים בגיל 40 עד 60. שכיחות התסמונת בקרב גברים נמוכה יותר. לפי מחקרים שנעשו בארצות הברית ובבריטניה ופורסמו בחודשים האחרונים, השכיחות של עייפות כרונית בקרב מתבגרים היא 4.4%.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
הקץ לייסורי המצפון: מעכשיו אפשר להנות משוקולד מבלי להתייסר על החסרונות הבריאותיים שלו. מחקר שנערך באוניברסיטת מערב אוסטרליה מצא כי אכילת שוקולד לפחות פעם בשבוע, עשויה להפחית את הסיכויים של נשים לחלות במחלות לב ובבעיות הקשורות ללב בשלב מאוחר יותר בחיים.המחקר בדק 1216 נשים, במטרה לאבחן קשר בין אכילת שוקולד באופן קבוע לבין מחלות לב וטרשת עורקים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
נסיונות קליניים שונים, בעבר, הראו שצריכת שוקולד מפחיתה מלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי. נמצא יחס הפוך בין צריכת שוקולד למחלות קרדיו-וסקולריות. בגליון CIRCULATION האחרון מופיע מחקר, שבא לבדוק את הקשר בין צריכת שוקולד והארעות אי ספיקת לב.צריכת שוקולד במנה אחת עד שלוש מנות חודשיות ( שוקולד עתיר בקקאו) מפחית את הסיכון לאי ספיקת לב ב - 26% במהלך מעקב של 9 שנים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר פיילוט, אשר כלל עשרה איש הלוקים בתסמונת העייפות הכרונית, הראה כי שוקולד מריר המכיל אחוז גבוה של קקאו מפחית את תחושת העייפות בתסמונת זו. במשך חודשיים קיבלו החולים מנה יומית של 45 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן צבוע הנדמה כשוקולד מריר כפלצבו. לאחר מכן הוחלפו קבוצת הניסוי וקבוצת הביקורת. המשתתפים דיווחו על הקלה ניכרת בתחושת העייפות עקב צריכת השוקולד המריר.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|