אגרון
|
|
חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד שבדקו כחצי מיליון תושבים בסין מצאו כי אכילת פרי אחד ליום מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם בעשרות אחוזים. בנוסף מצאו כי גם הסיכון לשבץ יורד ב-20%. "קח פרי ותהיה לי בריא" זו כבר לא סתם סיסמה: מחקר ענק מגלה כי אכילת פרי אחד ליום לפחות מפחיתה את הסיכון ללקות בהתקפי לב ושבץ מוחי בשיעור של 40%. המחקר, נערך על ידי מדעני אוניברסיטת אוקספורד.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
בגופנו יש שני הורמוני תיאבון: גרלין (Ghrelin) שמודיע - אני חייב לאכול, ולפטין ((Leptin שמודיע - אני שבע. גרלין הוא פטפטן. הוא שולח הודעות למוח לרצות אוכל בערך כל חצי שעה. כשאתם רעבים או מחליטים לאכול פחות, הוא שולח הודעות רעב למוח לעיתים קרובות יותר ובעוצמה רבה יותר. לבסוף, המוח "קורס" תחת הלחץ - וחפיסת השוקולד נעלמת.לפטין, לעומתו, שולח למוח הודעות של "אני מלא, אני שבע.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מירה דנה, פסיכותרפיסטית, אנליטיקאית קבוצתית ומחברת הספר "נשים אוכלות את עצמן", טוענת שבאכילה רגשית או פסיכולוגית אדם אוכל יותר מהצורך הפיסי, במטרה להשביע רעב אחר. אכילה כזאת אינה מתקיימת מתוך בחירה או שליטה, אלא כתולדה של כוח שמוגדר על ידי האוכלים הרגשיים כ"חזק ממני". אם לא נבטא את מצוקותינו, כעסינו ותסכולינו - הדבר עלול להוביל אותנו לאכילה רגשית במטרה "לסתום לעצמנו את הפה" באוכל.
המשך... |
> מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
|
|
חוקרים באוסטרליה גילו שאכילת אותה כמות מזון במספר גדול יותר של ארוחות אינה תורמת להרזיה. אכלו כמה ארוחות קטנות במשך היום, אל תניחו ליותר מדי שעות לעבור בלי לאכול משהו - עצה זו ניתנת לא פעם לאלה המבקשים להפחית ממשקלם. אבל חוקרים אוסטרלים שבדקו את זה קובעים: זה לא עוזר. מסקנת החוקרים היא, שלא משנה מתי אוכלים, אלא השאלה היא מה אוכלים ואיך.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|