מבקרי השיטה הקפיטליסטית מתמקדים על פי רוב בהיבטים המבניים שלה (למשל, התחרותיות והמונופוליזם) או בפתולוגיות התרבותיות שלה (למשל, האי-רציונליות או מתן העדפה לתופעות של צרכנות שטחית ובת חלוף). היבט שזוכה להתייחסות פחותה הוא העובדה שלקפיטליזם היתה השפעה עמוקה על מוסד הקרוב ללבם של רומנטיקנים ושמרנים: התא המשפחתי. מאמרה של הפרופסור לסוציולוגיה אוה אילוז.
המשך...
פרופ' אווה אילוז, סוציולוגית בעלת שם עולמי, חוקרת כבר שנים את השלכות הקפיטליזם על חיי הרגש: כיצד בנתה לעצמה אופרה ווינפרי קריירה זוהרת מסיפורי כישלון וסבל, ולמה אנשים תופסים את הרומנטיקה ואת האושר כחוויה צרכנית. בחודש שעבר הוכתרה על ידי העיתון הגרמני "די צייט" כאחת הנשים המשפיעות על המחשבה העתידית. ראיון עם פרופסור אווה אילוז, חוקרת בכירה במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטה העברית.
המשך...
בספר חדש ופורץ דרך טוען היסטוריון אמריקאי כי המהפכה התעשייתית היא תולדה של שינוי אבולוציוני. באמצעות אוריינות, נכונות לעבוד שעות רבות ומודעות לחשיבות החיסכון, הצליחה לראשונה אירופה לייצר יותר ממה שהיא צורכת. הצמיחה הכלכלית הפתאומית שהתרחשה לראשונה באנגליה בסביבות 1800 - קרתה בשל השינוי באופיה של האוכלוסייה האנושית.
המשך...