ד"ר אליוט מה- Imperial College בלונדון, ביחד עם חוקרים נוספים, ניתחו נתוני לחץ דם , תזונה ובדיקות שתן שנאספו מכ- 4680 גברים ונשים בין הגילאים 40 ו- 59 מארבע מדינות שונות.
החוקרים מצאו כי בקרב אלה שצרכו יותר חלבון שמקורו בירקות, נמצא באופן כללי לחץ דם נמוך יותר. בניגוד לממצאי מחקרים קודמים, לא נמצא מתאם בין צריכה כוללת של חלבונים ללחץ הדם.
החוקרים אינם יודעים כיצד צריכת חלבונים מהצומח משפיעה על ירידה בלחץ הדם, אולם הם משערים כי ההסבר לכך קשור לנוכחות חומצות אמיניות שונות בחלבונים ממקור צמחי בהשוואה לחלבונים מן החי.
המשך...