אגרון
|
|
במשך שנים רבות אמרו לנו להקפיד על צריכת מזון דל שומן על מנת להגן על עצמנו ממחלות לב וכלי דם. אולם דו"ח חדש טוען כי קווים מנחים אלה, הממליצים על צריכת עד 30% שומן מכלל הקלוריות שאנו אוכלים ועד 10% שומן רווי - אינם מגובים בדי מחקרים, כפי שהוצג תחילה. למעשה, כותבי הדו"ח החדש טוענים כי ההמלצה הזו כה לא מדויקת ש"אינה הייתה צריכה להתפרסם כלל".
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
המחקר החדש, שפורסם השבוע בכתב העת Annals of Internal Medicine, מראה כי בני אדם שצרכו רמות גבוהות של שומן רווי לא לקו בהתקפי לב או במחלות לב יותר מאלה שצרכו פחות שומן רווי, או שלא צרכו שומן רווי כלל. כמו כן, לא נמצאו ראיות לכך שאנשים שאינם צורכים שומן רווי כלל, ותזונתם מתבססת על שומן חד בלתי רווי - כמו שמן זית או שמן תירס - חולים פחות במחלות לב ביחס לצרכני השומן הרווי.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
שומן איננו מחולל מחלות מובהק - לא בגוף שלנו ולא באוכל שלנו. הממצאים ממחקריה של פרופ' איריס שי מראים שיש סוגים שונים של שומן. יש שומן שעלול לגרום למחלות, כמו שחשבנו עד כה, אבל יש אנשים שהשומן שלהם הוא שפיר לחלוטין. הם שמנים אבל בריאים. בירחון המדעי JAMA פרופ' קתרין פלגל מראה שרבים ממי שאנחנו מחשיבים "שמנים מדי", הם למעשה אנשים בריאים יותר מרוב הרזים שאנחנו מכירים.
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
|
בעקבות מחקרים שהוכיחו את הקשר בין שומני הטראנס (Trans Fats) והסיכון למחלות לב, הוחלט בעירית ניו-יורק באמצעות ומשרד הבריאות העירוני לאסור מזון הכולל שומני טראנס בכל מסעדות העיר. האיסור יחול על המסעדות מחודש יולי 2007 ורוב השמנים המכילים שומני טראנס יהיו אסורים. עד שנת 2008 יחול איסור מוחלט על השימוש בכל שומני טראנס. בעקבות ההחלטה יהיה על המסעדות למצוא תחליפים לשמני הטראנס.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|