מחקר חדש מצא כי ילדים אסתמאטיים שמבלים זמן איכות עם המשפחה באכילה משותפת הם בריאים יותר לעומת ילדים שאוכלים לבד, בזמן שבני משפחתם האחרים עסוקים בשיחות בטלפון הנייד או צופים בטלוויזיה. חוקרים מאוניברסיטת אילינוי מצאו כי המרכיב העיקרי הקשור לבריאות הילדים הוא לא האוכל, אלא איכות האינטראקציות החברתיות במהלך הארוחות המשפחתיות. עקבית. עם זה במהלך הארוחה.
המשך...
שיטת בוטייקו החלה בשנת 1952 בתצפית אישית של הרופא הצעיר ד"ר קונסטנטין פאבלוביץ בוטייקו. שלושים שנה לאחר מכן, ב-1985, הוכרה השיטה הנקראת על שמו כחלק מהמערך הטיפולי באסתמה על ידי הממסד הרפואי הממלכתי (משרד הבריאות) בברית המועצות. התוצאות הובילו אותו לפיתוח שיטה לטיפול באסתמה ומחלות כרוניות נוספות באמצעות תרגילי נשימה, שיטה המתבססת על עקרונות פיזיולוגיים וביניהם אפקט בוהר.
המשך...
כשהאסתמה תקפה את ד"ר אביחי בולקובשטיין הוא גילה שהמשאפים לא מצליחים למנוע את ההתקפים. מודעה קטנה בעיתון שסיפרה על שיטת בוטייקו שינתה את חייו, ועכשיו הוא מלמד חולים אחרים את תרגילי הנשימה הפשוטים שלה, ומסייע להם להיפטר מהמשאפים ומקוצר הנשימה. בוטייקו פיתח תרגילי נשימה ייחודיים, שנועדו לפעול נגד מגמה זו ולהעלות את ריכוז דו תחמוצת הפחמן בגוף וכך להרחיב את מעברי האוויר ולהקל על החולים.
המשך...
משהו מוזר עולה מהסטטיסטיקות המתארות את מקרי האסתמה המתועדים בעולם בשנים האחרונות. משנת 1983 ועד לשנת 2003 עלתה שכיחות מקרי האסתמה מ-3.6% ל5.8%, עליה של כ-60% (לפי נתוני המרכז לבקרת מחלות בארה"ב). גם בעולם חלה עליה תלולה במספר מקרי המחלה - ארגון הבריאות העולמי דיווח כי בין 1985 ל-2001 עלה שיער מקרי המחלה ב-100% ברחבי העולם.
המשך...