לגוף שלנו יש מערכת מתוחכמת ששולטת בצריכה וקובעת את כמות השומן . שאנחנו שומרים. מסתבר שמולקולות בתוך המזון מבלבלות את המערכת הזאת. חלקן מעוררות תאבון ומאחסנות שומן. אחרות עושות ההיפך ומפעילות את מעגלי המוח שמדחיקים את התיאבון.בעקבות זאת, כמה חוקרים קוראים לשינוי מהותי בחשיבה התזונתית. הם טוענים שכדאי לחשוב על מזון כעל קוקטייל של הורמונים.
המשך...
החוקרים אומרים כי אנשים הניזונים ממזון עתיר סיבים, דוגמת ירקות ומוזלי, צורכים יותר קלוריות משהם חושבים, משום שהערך הקלורי המופיע על גבי האריזה לא מתייחס לערכם של הסיבים. אי דיוקים נגרמים גם משום ששיטת חישוב הקלוריות הסטנדרטית לא מביאה בחשבון את אופן הכנת המזון, והאם הוא מבושל או טרי. בכל הקשור לתכולת הקלוריות במזון, הרבה מידע שגוי מגיע לציבור הצרכנים",
המשך...
מחקר חדש מבהיר כיצד מנגנון אנזימי גורם לכך שצריכת קלוריות נמוכה מאריכה את תוחלת החיים.במחקר חדש הצליחו חוקרים להוכיח כיצד מנגנון אינזימטי מוביל לכך שצריכת מעט קלוריות מאריכה את תוחלת החיים מאיטה תהליכי הזדקנות ומפחיתה סיכון למחלות. ממצאי המחקר שנערך על ידי חוקרים שוודים מאוניברסיטת גוטסבורג פורסמו בכתב העת בנושא ביולוגיה מולקולארית Journal Molecular Cell.
המשך...