אגוזים מיטיבים עם הבריאות באופנים רבים. כעת מחקר חדש מצא גם קשר בין צריכת אגוזים לבין סיכון מופחת להתפתחות של סוכרת סוג 2 בנשים.
ניתוח הנתונים העלה כי בהשוואה לנשים שכמעט לא צורכות אגוזים, בנשים שצרכו מנת אגוזים (28 גרם) בשבוע הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 היה נמוך ב-19%. צריכת שתי מנות אגוזים או יותר בשבוע נקשרה להפחתת הסיכון לסוכרת ב-33%.
המשך...
מחקר חדש מציע שאכילת מזון העשיר בחומצות שומן בלתי רוויות (PUFA) כמו דגי סלמון ואגוזים יכולה לסייע במניעת דלקת חניכיים ומחלות חניכיים אחרות.החוקרים מצאו שלאנשים שהתזונה שלהם הייתה עשירה בחומצות שומן בלתי רוויות היה סיכוי של 30% פחות לפתח מחלת חניכיים מאשר אנשים שלא צרכו חומצות שומן כלל או צרכו מעט. המחקר התפרסם בכתב העת Journal of the American Dietetic Association.
המשך...
חוקרים בדקו את נוגדי החמצון ב-9 סוגים שונים של אגוזים: אגוזי מלך, שקדים, בוטנים, פיסטוק חלבי, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל, קשיו, מקדמיה ופקאנים באגוזי מלך נמצאו הרמות הגבוהות ביותר של חומרים נוגדי חמצון. אגוזי מלך הם נושאי הכתר בקרב משפחה של מזונות: אגוזים הגדלים על עצים ואגוזי אדמה. על-פי הדוח, באגוזי מלך יש שילוב של חומרים נוגדי חמצון באיכות גבוהה במיוחד.
המשך...