ילד, שהוריו הבריחו אותו מאיראן כדי להצילו מגיוס, מוצא עצמו לגמרי לבד ברחובות איסטנבול. מזל שלסיפור העצוב הזה של עבאס קזרוני יש סוף אופטימי. לעזרתו של עבאס עומדות תכונות אופי בוגרות לגילו, כמו ערמומיות וחוש לכסף (גם בילדותו המרופדת ידע בדיוק את התוכן של שלושת חשבונות החיסכון שלו בבנק). בשיחות הטלפון הנדירות עם הוריו הוא מנסה להסתיר מהם את הסכנות שבהן הוא נתון.
המשך...
החברה האיראנית עדיין רחוקה ממדינות ערביות רבות שבהן נישואים ואמהות נתפשים יותר ויותר כעניין של בחירה, ואולם השינוי הולך וגובר. הוא נובע בין היתר מהשימוש הנרחב בטלוויזיה לוויינית וברשתות חברתיות, וכן בשל האפשרות לנסוע אל מחוץ למדינה במחיר שווה לכל נפש, אמצעים שסייעו לדברי איראנים רבים לשנות את התפישות המקובלות. תופעת הנשים שגרות בגפן, שהיתה נדירה רק לפני כעשר שנים, הופכת לנפוצה מאוד באיראן
המשך...
כדי להיחלץ מהכלא באיראן היא נאלצה להינשא לאחד הסוהרים. בעיני אחדים היא גיבורה ובעיני אחרים - ובהם עמיתיה לאופוזיציה נגד המשטר - היא בוגדת. אבל מרינה נעמת, שספרה השני "אחרי טהראן" יוצא כעת בתרגום לעברית, מצהירה שהיא כבר מזמן לא מפחדת. נעמת נולדה ב-1965 בטהראן למשפחה נוצרית. ב-1982, שלוש שנים אחרי המהפכה האיסלאמית, נעצרה מפני שהביעה בבית הספר את דעתה נגד הממשלה החדשה.
המשך...