|
נשים מתקשות לסרב למאכלים האהובים עליהן, יותר מגברים. כך עולה ממחקר שהתפרסם באחרונה. במחקר שעשו ג'ין-ג'ק וואנג, העומד בראש המעבדה הלאומית ברוקהייוון, ועמיתיו, הם ניסו לברר מדוע אנשים מסוימים מפריזים באכילה, ואחרים לא. הם הופתעו לגלות הבדלים בתגובות המוח של נשים ושל גברים, בכל הנוגע לשליטה עצמית על האכילה. הגילוי עשוי להסביר מדוע שיעור ההשמנה בקרב נשים גבוה יותר מאשר בקרב גברים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
למזון יש השפעה ישירה על איכות השינה שלנו: מה צריך לאכול בשביל להירדם בקלות וממה כדאי להימנע? אכילת ארוחות לילה קטנות, עשירות יחסית בפחמימות עם כמות חלבון מתונה, יתרמו לשינה טובה. למשל: כריך עם חצי חביתה וכף גבינה, חצי פיתה עם טחינה, דייסת שיבולת שועל/גרנולה או דגנים אחרים עם חלב או יוגורט. עוד מזונות המעודדים שינה הם: עוגת תפוחים וכדור גלידה לייט, דגנים מלאים עם חלב וכריך עם חמאת בוטנים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר איטלקי חדש מצביע על כך שאנשים הניזונים מתפריט דיאטה ים תיכונית, הם בעלי סיכון מופחת לפתח מחלות כמו: סרטן, פרקינסון, אלצהיימר ומחלות לב שונות. המחקר מראה כי הניזונים מדיאטה ים תיכונית, מפחיתים את הסיכון לחלות במחלות אלו בכ10%. דיאטה ים תיכונית מורכבת ממזונות כמו שמן זית, דגן, פירות, אגוזים, ירקות, דגים ואף כמויות מדודות של יין אדום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
מחקר רחב היקף שנערך ביפן מצא כי אלה שאכלו מהר השמינו פי 3 מאלה שאכלו באיטיות. מומחים: צורת האכילה של התרבות המערבית גרמה לאכילה לא תקינה. הדיאטניות צדקו, ועכשיו זה מדעי: אכילה מהירה גורמת להשמנה. מחקר רחב היקף שנערך ביפן מצא כי אלה שאכלו מהר היו בסיכון פי שלוש להשמנת יתר, בהשוואה לאלה שאכלו לאט. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת BMJ.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
לאכול או לא לאכול: לפני יותר מ-40 שנה באה ד"ר גיזלה פינגר מגרמניה כדי לטפל בחולים יהודים, כי כך ציווה ישו וכדי לכפר על מה שעשו בני עמה. שיטת הריפוי שלה, שלא רק בגללה נרדפה בישראל, מבוססת על אכילה מעטה, שתייה מרובה והימנעות מוחלטת מסוכר. הסיבה העיקרית להתנגדות שעוררה שיטת הריפוי של ד"ר פינגר היתה ככל הנראה הצום הממושך, העומד במרכז התהליך השיקומי שהיא מציעה, צום שכרוך בתופעות לוואי קשות ובמשברים. הצום דורש חוסן נפשי ונחישות מצד המטופל.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
אוכל מוצג כמאפיין תרבותי (וגם חברתי) שנוסף לו נופך אמנותי חשוב. האם שעות הפנאי המתרבות והמוקדשות לתחביבים העלו את עיצוב האוכל למדרגתו, או שמא הרצון להדמות לאניני הטעם הסועדים במסעדות גורמה מוקפדות? ברור כי אל עיצוב הבית, עיצוב המלתחה האישית, עיצוב המראה הגופני, הצטרף האוכל וקנה לו מעמד של כבוד. הדברים הבאים ידגימו במעט, ובנקודות כמעט אקראיות, את דרך ההתייחסות של האדם למזון שהוא צורך מדי יום.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
"The China Study" ספרו של קולין קמבל, פרופסור אמריטוס לביוכימיה תזונתית באוניברסיטת קורנל, יחד עם בנו, תומאס, ראה אור בינואר 2005 והוא בעיקרו בחינה של התזונה והבריאות במערב, במיוחד בארצות הברית. שמו של הספר נובע מן העובדה שהוא בוחן את הבריאות המערבית תוך התייחסות לתיעוד הרגלי התזונה, מאפיינים שונים של אורח חיים, תחלואה ותמותה בקרב 6,500 אנשים ב-65 מחוזות כפריים או כפריים למחצה בסין.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|