הבזקים
לעמדות האב לגבי התפקיד המגדרי הייתה השפעה מעטה בלבד על מידת מעורבותו בטיפול בילדים. המחקר לא מצא תמיכה משמעותית במודל מערכות המשפחה: לא נמצא קשר משמעותי בין שביעות הרצון מהנישואין של האב ובין מידת הטיפול שלו בילדים.
אבא בבית

אבא בבית ? הגורמים הקובעים מעורבות אבות בטיפול בילדים

גורם מפרסם: מכון סאלד
מחבר: גונט, רות.
מקור: כתב העת מגמות, יוני 2007
תאריך: 11.10.2007

מקור :  רות גונט.  "אבא בבית ? הגורמים הקובעים מעורבות אבות בטיפול בילדים" , מגמות, כרך מה, מס' 1, תמוז תשס"ז , יוני 2007. ע"ע 103-121

 בגיליון האחרון (יוני 2007) של כתב העת מגמות בהוצאת מכון סאלד, מובא מאמר על מחקר בשם "אבא בבית? הגורמים הקובעים מעורבות הורים בטיפול בילדים". את המחקר ערכה ד"ר רות גונט מאוניברסיטת בר אילן. המחקר בדק מהם הגורמים המשפיעים על מעורבות ניכרת או מצומצמת של האב בגידול הילדים. במחקר השתתפו 237 זוגות הורים לילדים בני שלוש -שלוש וחצי, שמילאו שאלונים מקיפים.
על פי המאמר, ישנן שלוש גישות תיאורטיות למעורבות אבות בטיפול בילדיהם: המודל "המבני כלכלי" - קובע כי השהות של כל אחד מבני הזוג עם הילדים נובעת ממניעים של שיקולי יעילות רציונאליים, למשל כלכליים. על פי מודל זה בן הזוג המשתכר טוב יותר ישהה פחות עם הילדים ויותר בעבודה. על פי מודל זה, ככל שגדלה הכנסת האב כך קטנה מעורבותו בגידול הילדים.
הגישה השנייה היא מודל "מערכות המשפחה". על פי מודל זה ככל שהיחסים בין בני הזוג חיוביים יותר והאבות שבעי רצון יותר מחיי הנישואין - כך גם הם יבלו זמן רב יותר עם המשפחה בכלל ועם הילדים בפרט, ויהיו מעורבים יותר בגידולם.
המודל השלישי הוא מודל "אידיאולוגיית המגדר" שעל פיו נורמות מגדריות (של מין ההורה) הן המשפיעות על המעורבות בגידול הילדים. על פי מודל זה, במשפחות מסורתיות הגבר הוא הדואג לפרנסה והאישה מבלה יותר עם הילדים ומעורבת יותר בגידולם. על פי המודל, במשפחות שבהן העמדה היא שוויונית ישתדלו בני הזוג לחלק ביניהם את המטלות של גידול הילדים בצורה יותר שוויונית ולכן מעורבות האב בגידול הילדים בהן תהיה רבה יותר.
המחקר מצא, כי לחפיפה בשעות העבודה של בני הזוג יש השפעה רבה על מעורבות האב בטיפול בילדיו. ככל שהייתה פחות חפיפה - זאת אומרת שאחד מבני הזוג עבד והשני נשאר עם הילדים - כך הייתה מעורבות גדולה יותר של האב בטיפול. ממצא זה מאשר את הגישה המבנית-כלכלית.
עוד מצא המחקר, כי לעמדות האם כלפי תפקידי המגדרים הייתה תרומה בולטת לרמת מעורבות האב בטיפול בילדים: ככל שעמדותיה של האם היו שיוויוניות יותר, כך חלוקת המטלות הטיפוליות בינה לבין האב הייתה שיוויונית יותר. לעומת זאת, לעמדות האב לגבי התפקיד המגדרי הייתה השפעה מעטה בלבד על מידת מעורבותו בטיפול בילדים. המחקר לא מצא תמיכה משמעותית במודל מערכות המשפחה: לא נמצא קשר משמעותי בין שביעות הרצון מהנישואין של האב ובין מידת הטיפול שלו בילדים.

קרדיט : מכון סאלד  


1.  טעות בכתבה
לכתבה זו התפרסמה תגובה אחת.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק