מקור וקרדיט - WebMD איסוף ועיבוד: רחל קליין, עורכת תוכן , פרויקט הגורם האנושי , ישראל
הרכיבים שמסייעים ליינות האדומים להשתבח עם השנים עשויים לסייע לאנשים לחיות ארוכות עקב הגנתם מפני מחלות לב.
מחקר חדש מראה כי ליינות אודמים יבשים הכוללים כמות גבוהה של טאנינים, כגון יינות המיוצרים בדרום מערב צרפת ואיטליה, יש יותר השפעת חיובית ומגינה מאשר ליינות המיוצרים באזורים אחרים בעולם.
הטאנין הוא חומר מריר הנמצא בקליפה ובחרצני הענב, וגורם לשימור הטבעי של הענב. החומר נשמר ביין אדום גם לאחר התסיסה. במהלך שנות ה50 התגלה כי הטאנין (tannin ) מפרק שומנים בדם ולכן מומלץ לשתות כוס יין אדום ביום.
המחקר מצא שטכניקות ייצור היין באירופה גורמות לשימור כמות גדולה יותר של טאנינים ובכך היינות האירופיים בריאים יותר ללב ותורמים לחיים ארוכים.
במחקר שפורסם ב Nature , נתחו החוקרים את תכונות היין אדום ,שמיוצר באזורים שונים בעולם, וערכו השוואה בהשפעתו של היין על תאי כלי הדם. היינות העשירים ביותר בטאנינים הראו את ההשפעה הגדולה ביותר על התאים והיינות הגיעו מאזורי סרדיניה ודרום מערב צרפת - אזורים המשתמשים בשיטות המסורתיות לייצור יין.
למאמר המלא - ראו WebMD