הבזקים
שומן טרנס הוא שומן בלתי רוויות שמקורן בתהליכי יצור ועיבוד של שומן מן הצומח, אשר עבר שינוי מולקולרי כדי לקבל גוש שומני מוצק. השומן המוצק מגביל את יכולת הגוף לווסת את הכולסטרול ובכך תורמים לסתימות עורקים.
עירית ניו - יורק אוסרת את השימוש בשומן טראנס

עירית ניו - יורק אוסרת את השימוש בשומן טראנס

מקור: אתר Medicinenet.com
תאריך: 10.12.2006

מקור וקרדיט - אתר Medicinenet.com

 איסוף ועיבוד: רחל קליין , עורכת תוכן , פרויקט הגורם האנושי , ישראל

 בעקבות מחקרים שהוכיחו את הקשר בין שומני הטראנס ( Trans Fats  ) והסיכון למחלות לב, הוחלט בעירית ניו-יורק באמצעות  ומשרד הבריאות העירוני לאסור מזון הכולל שומני טראנס בכל מסעדות העיר.  האיסור יחול על המסעדות מחודש יולי 2007 ורוב השמנים המכילים שומני טראנס יהיו אסורים. עד שנת 2008 יחול איסור מוחלט על השימוש בכל שומני טראנס.

 בעקבות ההחלטה יהיה על המסעדות למצוא תחליפים לשמני הטראנס שהיו בשימוש עד היום.  

 באותה חקיקה, החליטה עירית ניו יורק לאסור גם את העישון במסעדות ובברים בעיר.

 למאמר המלא - ראו Medicinenet.com

 רקע על שומני הטראנס והשפעתן על בריאות הלב:

 מחקרים שנערכו על ידי Harvard Medical School ובחנו נתונים מ 41,500 נשים ממחקר ממושך על בריאות נשים מצביעים על כך שהגדלת  1% בצריכת הקלוריות ממקור שומני טרנס,  תורגמה לעלייה של קילו שלם במשך תקופה של שמונה שנים.  זאת אומרת, שאשה שצרכה 6% מהקלוריות משומני טרנס, תעלה בסביבות 5.5  קילו יותר מאשה שלא אכלה שומני טרנס באותה בתקופה של 8 שנים.

 בנוסף, שומני טרנס מעלים את רמת הכולסטרול הרע ( HDL ) ומורידים את רמת הכולסטרול הטוב (LDL ).

 בעקבות השם הרע שיצא לשומני הטרנס, מנסות חברות רבות להגביל או להוציא את השומנים ממוצריהם, בניהם מקדונלדס, ווינדיס ויצרני חטיפים רבים. 

 בחודש שעבר, הציעו עובדי משרד בריאות הציבור בניו-יורק הצעת חוק לאסור את השימוש בשומני טרנס על ידי מסעדות ולהנחות אותם להשתמש בשמנים בריאים יותר.

 מה הם שומני טרנס?

 שומן טרנס הוא שומן בלתי רוויות שמקורן בתהליכי יצור ועיבוד של שומן מן הצומח, אשר עבר שינוי מולקולרי כדי לקבל גוש שומני מוצק. השומן המוצק מגביל את יכולת הגוף לווסת את הכולסטרול ובכך תורמים לסתימות עורקים.

 באיזה מזון נמצא לרוב שומן טרנס?

 במזונות מעובדים, דברי מאפה, מאכלים מטוגנים, מרגרינה, ועוד. בצ`יפס, למשל אפשר למצוא עד 40% חומצות שומני טרנס, והרבה ביסקוויטים ועוגיות כוללים בין 30-50%  חומצות שומני טרנס.

 בצעד חשוב למיגור תופעת השמנת היתר בארצות הברית, דורש ה FDA לציין את מרכיבי שומני הטרנס על כל מוצרי המזון מינואר השנה.

 

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי

אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק