הבזקים
במחקר, שהוצג בחודש יוני בכנס השנתי ה-95 של החברה האמריקאית לאנדוקרינולוגיה (ENDO 2013) ונערך בסן פרנסיסקו, נמצא כי רגישות הגוף להורמון האינסולין, האחראי על איזון רמות הסוכר בתאי הדם, משתפרת משמעותית אחרי שינה משלימה בסופי שבוע שבאה אחרי שלושה ימים של שינה טרופה.
השלמת שינה בסופי שבוע

גברים שמשלימים שעות שינה בסופי שבוע יכולים לשפר משמעותית את בריאותם

גורם מפרסם: עיתון "הארץ"
מחבר: דן אבן
תאריך: 12.07.2013

אורח החיים המערבי, עומס בעבודה, לחצים בבית ותינוקות - כל אלו יכולים לפגוע משמעותית בשעות השינה הנדרשות כדי לתחזק את הגוף. מחקר אמריקאי חדש מצא כי גברים שמשלימים שעות שינה בסופי שבוע יכולים לשפר משמעותית את בריאותם, עד כדי מניעת התפתחות מחלת הסוכרת. במחקר, שהוצג בחודש יוני בכנס השנתי ה-95 של החברה האמריקאית לאנדוקרינולוגיה (ENDO 2013) ונערך בסן פרנסיסקו, נמצא כי רגישות הגוף להורמון האינסולין, האחראי על איזון רמות הסוכר בתאי הדם, משתפרת משמעותית אחרי שינה משלימה בסופי שבוע שבאה אחרי שלושה ימים של שינה טרופה. החוקרים, בראשות פרופ' פטר ליו (Peter Liu) ממכון המחקר הביו-רפואי של...

אורח החיים המערבי, עומס בעבודה, לחצים בבית ותינוקות - כל אלו יכולים לפגוע משמעותית בשעות השינה הנדרשות כדי לתחזק את הגוף. מחקר אמריקאי חדש מצא כי גברים שמשלימים שעות שינה בסופי שבוע יכולים לשפר משמעותית את בריאותם, עד כדי מניעת התפתחות מחלת הסוכרת.

במחקר, שהוצג בחודש יוני בכנס השנתי ה-95 של החברה האמריקאית לאנדוקרינולוגיה (ENDO 2013) ונערך בסן פרנסיסקו, נמצא כי רגישות הגוף להורמון האינסולין, האחראי על איזון רמות הסוכר בתאי הדם, משתפרת משמעותית אחרי שינה משלימה בסופי שבוע שבאה אחרי שלושה ימים של שינה טרופה.

החוקרים, בראשות פרופ' פטר ליו (Peter Liu) ממכון המחקר הביו-רפואי של אוניברסיטת UCLA בלוס אנג'לס וחוקרים מאוניברסיטת סידני באוסטרליה, בדקו 19 גברים צעירים בגיל 28.6 בממוצע ללא סוכרת, אשר במשך חצי שנה לפחות ישנו מעט שעות בשלושה ימי חול לפחות - 6.2 שעות בלילה - ו-2.3 שעות שינה נוספות בכל לילה בסופי השבוע. שנתם של הנבדקים תועדה באקטיגרף, מכשיר דמוי שעון יד המוצמד לגוף ומסייע לעקוב אחר מחזורי השינה.

בהמשך הגיעו הנבדקים למעבדת שינה לשלושה ימי שינה רצופים וחולקו לשלוש קבוצות: האחת קיבלה אפשרות לישון עשר שעות שינה בלילה, השנייה המשיכה בנוהג של שש שעות שינה בלילה, כפי שהתרגלה לישון בימי החול, ובשלישית קיבלו הנבדקים הזדמנות להיות בכל לילה עשר שעות במיטה אולם הושמעו להם קולות בזמן שנכנסו לשינה עמוקה שגרמו לשנתם להיות שטחית בלבד, ובפועל וידאו החוקרים כי ישנו לעומק שש שעות בלבד. בבוקר היום הרביעי נמדדו רמות הסוכר בדמם של כל הנבדקים.
בעוד כל הנבדקים נחשפו לאותה תזונה בשלושת הימים במעבדה, הרגישות לאינסולין שנמדדה בבדיקות הדם היתה טובה יותר באופן מובהק בקרב הנבדקים שישנו עשר שעות שינה בלילה במשך שלושה לילות רצופים.

החוקרים מציינים כי עמידות להורמון האינסולין, שהיא גורם סיכון להתפתחות סוכרת, מוגברת כתוצאה ממחסור בשעות שינה, כפי שנמצא כבר במחקרים קודמים. המחקר הנוכחי מצביע לטענתם על כך שהנזק הפיך וניתן לשלוט בו בקרב גברים שאורח חייהם אינו מאפשר להם לישון מעל לשש שעות בלילה במשך השבוע. "רבים מאיתנו מגבילים את שעות השינה במשך השבוע בגלל סיבות תעסוקתיות, אך יש לדעת כי מיעוט בשעות שינה פוגע בחילוף החומרים בגוף והוא גורם סיכון לסוכרת", מתריע החוקר הראשי ליו. "המחקר מראה כי השלמת שעות שינה משפרת את חילוף החומרים". המחקר נתמך על ידי מלגות מהמכון הלאומי לבריאות בארה"ב (NIH) והמועצה למחקרי רפואה ובריאות באוסטרליה (NHMRC).

בישראל מוערך כי 6.5% מהאוכלוסייה הבוגרת בגילי 70-20 סובלת כיום מסוכרת, בהשוואה ל-10.3% בארה"ב, 8.9% בגרמניה, 6.7% בצרפת ו-5.3% בהולנד. להערכת המרכז הלאומי לבקרת מחלות במשרד הבריאות, שהוצגה בדו"ח מרכז המידע של הכנסת, אם תימשך מגמת העלייה בתחלואה, צפויה עד שנת 2030 עלייה פי שלושה במספר חולי הסוכרת במדינה - ל-1.2 מיליון מתוך 9.6 מיליון תושבים - 12.5% מהאוכלוסייה.
 

 מקור וקרדיט : דן אבן , עיתון "הארץ"

ראה גם :

לכמה שעות שינה אתם זקוקים?

מחקר שפורסם בכתב העת Sleep Medicine בינואר 2010 הפריך את האמונה ששנת לילה טובה כוללת 8 שעות. המחקר בחן את הרגלי השינה של כ-450 נשים בנות 67 בממוצע מסן דייגו במשך 14 שנה, באמצעות בדיקה אקטיגרפית המספקת אומדן של דפוסי שינה. בדיקה זו נעשית באמצעות מכשיר הרושם תנועות גוף ומוצמד אל היד הפעילה. מכשיר האקטיגרף מזהה באיזו שעה הולך המטופל לישון, מתי הוא מתעורר ומהי איכות השינה שלו בלילה. בנוסף נלקחה בחשבון היסטוריה רפואית של הנשים ובה מחלות כגון לחץ דם גבוה, סוכרת, אוטם שריר הלב, סרטן ודיכאון. המחקר מצא שדווקא נשים שישנו בין חמש לשש וחצי שעות שינה היו בעלות הסיכוי הגבוה ביותר לחיות חיים ארוכים יותר.

לכתבה

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק