הבזקים
תחום הנוטריגנומיקה. התחום עוסק בהבנת הקשר בין חומרי מזון לביטוי גנים, וכיצד ניתן להתאים תפריט תזונתי אישי לכל אדם בהתאם לפרופיל הגנטי שלו.
התאמה גנטית למזון

ברוקולי, זה בריא?

גורם מפרסם: עיתון "הארץ"
מחבר: פרופ' אורן פרוי
תאריך: 16.03.2011

מאת: פרופ' אורן פרוי

ישראל, בין החלוצות במחקר, פיתחה את תחום הנוטריגנומיקה. התחום עוסק בהבנת הקשר בין חומרי מזון לביטוי גנים, וכיצד ניתן להתאים תפריט תזונתי אישי לכל אדם בהתאם לפרופיל הגנטי שלו. החוקרים בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית באוניברסיטה העברית בירושלים, מחפשים בשלב זה את הקשר בין מזונות שונים לביטוי הגנים. בשלב מאוחר יותר, המטרה היא להתאים תזונה לאנשים באופן ספציפי בהתאם לגנטיקה. 

בעתיד הלא רחוק ניתן יהיה לבצע בדיקת דם פשוטה, ולאחר אנליזה גנטית אפשר יהיה להגיד לאדם מה עליו לאכול ומה לא לאכול, כדי להימנע ממחלות להן הוא נוטה. בקרב חולים במחלות מסוימות עושים כבר כיום בדיקות דומות, לגילוי חוסרים או עודפים בחלבונים. 
קישור למאמר בעיתון "הארץ"

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק