הבזקים
מדוע מתעללים ילדים זה בזה? מחקר חדש סוציולוגי חדש וחשוב  מעורר עניין רב בעולם . מתברר שהבריונות אינה נובעת מחסרונות אישיים, קנאת העניים בעשירים או תיסכולים. הבריונות היא חלק ממארג החברה, והיא משמשת את הילדים והנערים כדי להוכיח עליונות וכדי לטפס בסולם החברתי!
בריונות ילדים

ממה נובעת הבריונות: מדוע מתעללים ילדים זה בזה?

גורם מפרסם: American sociological review 2011
מחבר: Faris Robert
תאריך: 19.02.2011

 Study: Popular Kids-But Not the Most Popular-More Likely to Torment Peers  Popularity Increases Aggression Except for Those at Top of Social Hierarchy, American sociological review 2011.

 הורים, מורים, חוקרים והוגי דעות היו רוצים לדעת ממה נובעת הבריונות. מדוע מתעללים ילדים זה בזה? מחקר חדש זיעזע את אמות הסיפים. מתברר שהבריונות אינה נובעת מחסרונות אישיים, קנאת העניים בעשירים או תיסכולים. הבריונות היא חלק ממארג החברה, והיא משמשת את הילדים והנערים כדי להוכיח עליונות וכדי לטפס בסולם החברתי!
"צעירים בגיל ההתבגרות שזכו להיות פופולריים אבל רוצים לזכות ליתר פופולריות, הם אלו שנוטים יותר מכל אחר להתייחס בבריונות אל נערים אחרים. נראה שהם סבורים כי דווקא על ידי הקנטה ופגיעה בזולת הם יגדילו את המעמד האישי שלהם בעיני בני גילם. המחקר המסכם התפרסם בכתב העת החשוב American sociological review

מתאר כיצד החוקרים בדקו 3700 ילדים ונערים, בגיל חטיבת הביניים, כלומר כיתות ח´, ט´ וֿי´. המחקר נערך במדינת צפון קרולינה.
הילדים נתבקשו למסור כמה פעמים הם סובלים מ"תוקפנות פיזית" (מכות) מתוקפנות מילולית (הקנטות או איומים), מתוקפנות עקיפה על ידי שמועות, הוצאת שם רע ונידוי חברתי.
במקביל נתבקשו הנשאלים לדווח כמה פעמים הם עצמם עושים לאחרים את המעשים האלו.

כמו כן נתבקשו הילדים לציין מי הם "חמשת החברים הטובים ביותר" שלהם. על ידי איסוף הנתונים מכל ילד, ובניית מאגר נתונים ממוחשב, זיהו החוקרים מי הם הילדים המבוקשים והפופולריים ביותר, שנמצאים ב"מרכז הרשת החברתית" כפי שקוראים לכך המדענים.
החוקרים עקבו אחרי הילדים במשך שנת לימודים אחת. בסיכומה, הם יכלו לגלות מי הם הסובלים הראשיים מן ה"ניכור" החברתי ומי הם אלו שמרבים לפגוע בזולתם.
אם מסדרים את הילדים על ציר ארוך לפי רמת הפופולריות האישית שלהם בבית הספר, מתברר כי אלו שנהגו לפגוע באחרים, היו אלו שעמדו יחסית בראש הסולם, אבל לא ממש בראש הפירמידה. הם היו אלו שפגעו באחרים במילים או במעשים.
"המעמד מחזק את התוקפנות", הסיק עורך המחקר, רוברט פאריס, פרופסור לסוציולוגיה מאוניברסיטת קליפורניה.
וזו היתה ההפתעה. החוקרים הניחו תמיד כי לב האדם טוב מנעוריו, כי אם יש כאלו שפוגעים באחרים זה נובע מתיסכולים וסבל שעיוותו את הנפש, או כתוצאה מהתפתחות במשפחה בלתי תיפקודית כפי שמכנים זאת היום. לא יתכן שילדים נורמטיביים ייכשלו בתופעות כאלו.


המחקר שבר את האמונה התמימה הזו בטוב ליבם של ילדי אמריקה. ובעצם, האם זה נכון רק לגבי ארה"ב?
"במשך זמן רב, האמינו שהתוקפנות היא תגובה מעוותת על בעיות בבית, או תוצאה של בעיות נפשיות. המחקר שלנו תומך ברעיון שיש תחתית מכוערת להיררכיה חברתית. התוקפנות היא הדרך לעלות לגדולה", אומר  פרופסור רוברט פריס, החוקר הראשי.

למעשה, התברר כי הבריונות נפוצה ביותר אצל אלו שהגיעו עד 98 אחוזים של פופולריות. רק שני האחוזים העליונים בסולם החברתי הפסיקו להיות תוקפניים. מתברר שהם שוב אינם זקוקים לרמוס אחרים כדי לטפח את מעמדם שלהם. אולי להפך, על ידי התנהגות חיובית ומתחשבת הם קונים לעצמם אהדה ויתר פופולריות. אבל כל האחרים, שרק שואפים להגיע למעמד העליון הזה, שהוא כה חשוב בתרבות המערבית, מוכנים לכל צעד כדי להתקדם, גם לדרוס אחרים בדרך.
דווקא ילדים שנמצאו בתחתית הסולם החברתי
פגעו פחות באחרים. אין זה נכון לומר שהם לא היו תוקפנים. כלל לא. אבל לא באותה יסודיות שבה זה התרחש אצל בני המעמד ה"עליון" של הכיתה. אלו שנמצאו בראש הציר, סמוך לנקודת הֿ98 אחוזים של פופולריות, פגעו באחרים כמעט בשליש יותר מאשר אלו שנמצאו בתחתית ההערכה החברתית. אלו שנמצאו בראש הפירמידה, אותם שני אחוזים שהכל קינאו בהם, פגעו באחרים בֿ40 אחוזים פחות מאשר אלו ששאפו לרשת את מקומם.

 ראה גם :

 Study links teenage bullying to social status

 Study Disputes Myth of School Bullies' Social Status

1.  בוקר טוב באמת!
לכתבה זו התפרסמה תגובה אחת.
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק