מחקר חדש מצביע על היתרון הברור של אכילת שוקולד כהה לפחות פעם בשבוע.
הקץ לייסורי המצפון: מעכשיו אפשר להנות משוקולד מבלי להתייסר על החסרונות הבריאותיים שלו. מחקר שנערך באוניברסיטת מערב אוסטרליה מצא כי אכילת שוקולד לפחות פעם בשבוע, עשויה להפחית את הסיכויים של נשים לחלות במחלות לב ובבעיות הקשורות ללב בשלב מאוחר יותר בחיים.
מחלות לב הן הרוצח מס' 1 של נשים, וגורם המוות מס' 2 בקרב האוכלוסייה בעולם המערבי. בכל יום מתים אלפי אנשים בעקבות התקף לב או סיבוכים של מחלות לב אחרות.
המחקר בדק 1216 נשים, במטרה לאבחן קשר בין אכילת שוקולד באופן קבוע לבין מחלות לב וטרשת עורקים, אשר עם השנים עלולה לגרום להתקף לב, שבץ מוחי וחסימות עורקים.