מחקרשנערך לאחרונה חשף כי צריכת גבינת חלב כבשים יכולהלסייע במלחמה נגד מחלות לב. חלב כבשים נמצא יעיל במניעת מגוון מחלות לב, כדוגמתטרשת עורקים ושבץ מוחי והוא עשיר ברכיבים תזונתיים.
מחקר חדש שנערך באיטליה בדק ומצא כי צריכת גבינת חלב כבשים יכולה לסייע בהורדת רמות של סמנים הקשורים להופעת מחלות לב. חלב כבשים עשיר בחומצת שומן לינולאית מצומדת, שמסוגלת להאט את התהליך הטרשתי ולמנוע מחלות לב. חוקרים מאוניברסיטת פירנצה בדקו את ההשפעה של גבינת פקורינו, העשירה באופן טבעי בחומצת שומן לינולאית מצומדת (conjugated linoleic acid- CLA) על מדדים של דלקת.