אכילה של חופן אגוזי פקאן בכל יום עשויה לסייע בהגנה על מערכת העצבים. כך על פי מחקר חדש שפורסם בכתב העת Topics in Nutraceutical Research.
על פי המחקר, תוספת של אגוזי פקאן לתפריט היומי עשויה לעכב תהליכים של ניוון תאי עצב מוטוריים הקשורים בגיל. ניוון זה מתרחש בין היתר במחלת ה-ALS, המכונה גם מחלת לו-גריג.
על פי תוצאות המחקר, ויטמין E, נוגד חמצון טבעי אשר מצוי באגוזי הפקאן, עשוי להיות המרכיב באגוזי הפקאן אשר אחראי לתהליכים המגנים על המוח שנצפו במהלך המחקר.